Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (94): Av. Evrim Demirtaş ile “20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü”

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini her cumartesi 19:00’da ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, “20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü”nü konuştuk. Konuğumuz Kırmızı Şemsiye Derneği’nden Av. Evrim Demirtaş idi.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Sedat Elbasan

Reji: Meryem Melek Köse, Özge Elvan

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör ataması protestoları kapsamında açılan sergideki bir eser gerekçesiyle yedi öğrencinin “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı. Tanık olarak dinlenen öğrencilerden Mehmet, bir güvenlik personelinin dava konusu görseli panoya astığını gördüğünü anlattı.

Galatasaray Üniversitesi’nin LGBTİ+ topluluğu Lion Queer, cinsiyetsiz olan kütüphane tuvaletinin iki cinsiyete ayrılmasına karşı “okulda cinsiyetsiz tuvalet” kampanyası başlatacağını ve okutmanlara bilgilendirici metin vereceklerini açıkladı.

İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü, yani HIV tedavisinde iki aylık periyotlara dayanan aşı geliştirildi. Yetkililerin, İngiltere’de geliştirilen aşıya yeşil ışık yakmasıyla binlerce HIV hastası, her gün hap alma derdinden kurtulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.