Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Batı’ya nüfus kaybeden ve yaşlı nüfusu hızla artan Bulgaristan’da, yüksek motivasyonla sandığa giden çifte vatandaşların bulunduğu Türkiye tehdit olarak algılanıyor” – Haydar Eren Akın ile söyleşi

Bulgaristan’ın görevdeki cumhurbaşkanı Rumen Radev, pazar (21 Kasım) günkü seçimde oyların yaklaşık üçte ikisini alarak, ikinci tur seçimden zaferle ayrıldı. Bir hafta önce yapılan parlamento seçimlerinde Radev’in teknokratlar hükümetinden ayrılan Ekonomi Bakanı Kiril Petkov ve Maliye Bakanı Asen Vasilev’in kurduğu Değişime Devam (PP) Partisi oyların yüzde 25,7’sini alarak parlamentoda 67 sandalye kazandı. Eylülde kurulan parti ilk kez katıldığı seçimlerden birinci sırada çıktığı için hükümet kurmakla görevlendirilecek. Türkiye’deki Bulgar vatandaşlarının dikkat çekici bir artışla sandığa gitmesi, Bulgaristan’da seçim öncesi ana tartışma konularından biri olmuştu. Bulgaristan siyasetini akademisyen Haydar Eren Akın ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.