Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kaleleri – İstanbul – Bağcılar: CHP seçmeni ekonomiden yakınıyor, AKP seçmeni “Erdoğan olmazsa ülke batar” diyor

Kamera ve kurgu: İbrahim Yayan

Siyasetteki son gelişmeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısını ve ekonomiyi konuşmak için Cumhur İttifakı’nın kalelerini gezmeye devam ediyoruz. İbrahim Yayan ile bugünkü durağımız 2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) yüzde 57, İYİ Parti’nin ise yüzde 20 oy aldığı İstanbul’un Bağcılar ilçesi. 

“Dolar 15 lira olsa da soğan ekmek yeriz, yine de AKP’ye oy veririz”

Ekonominin gidişatını sorduğumuz AKP’li seçmen, ekonominin gidişatına dışarıdan bir müdahale olduğunu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiyi düzelteceğini söylüyor. Döviz kurunun artmasından ve hayat pahalılığından şikayet etmeyen vatandaş, doların yükselmesinin seçimleri etkilemeyeceğini belirtiyor ve “Dolar 15 lira olsa da soğan ekmek yeriz, yine de AKP’ye oy veririz” diyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğini sevdiğini ve diğer ülkeler karşısında bir saygınlığı olduğunu söyleyen AKP’li seçmenler, “Erdoğan olmazsa bu ülke batar” diyerek düşüncelerini paylaşıyor.

“Memleketimde annem bir torba un alamıyor”

Ekonomiden memnun olanların yanı sıra, ekonomiden yakınan ve hayat pahalılığından şikayet eden vatandaşlar da var. Ekonomideki krizin önceden görülmesi gerektiğini ve bunun yönetilmediğini söyleyen vatandaşlar, “Memleketimde annem bir torba un alamıyor. Annem nasıl ekmek yapacak?” diye soruyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.