Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Benzine ve motorine dün gece yarısı gelen zam öncesi akaryakıt istasyonlarında benzin tükendi

Haber & kamera & kurgu: Aytuğ Özçolak

Benzin ve motorin fiyatlarına dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere gelen zam öncesi akaryakıt istasyonlarında kuyruk oluştu. İzmir’de konuştuğumuz akaryakıt istasyonu yetkilileri ellerindeki benzinin tükendiğini belirtirken, vatandaşlar ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi.

Benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş olarak yansıyan zam öncesi istasyonlarda konuştuğumuz vatandaşlar bu duruma karşı tepkilerini dile getirdi. 

“Ülke nereye gidiyor kestiremiyoruz”

Yaklaşık 40 dakikadır sıra beklediğini belirten bir müşteri, “Böyle bir şey bugüne kadar görmedik. İhtiyaçtan dolayı geldik, 40 dakikadır benzin almak için bekliyoruz. Ülkenin nereye gittiğini kestiremiyoruz” dedi.

Minibüs şoförü olduğunu belirten bir vatandaş ise şunları söyledi: “Ben her gün 33 litre mazot alıyorum. Bu zam aşağı-yukarı günlük 50 lira olarak yansıyacak. Ayda bin 500 liraya tekabül ediyor. Bunun sonucunda ulaşım ücretleri de artacak, yolcularımız da etkilenecek. Nasıl yapacağız bilemiyorum.”

“En son 15 Temmuz’da böyle bir şey gördük”

Akaryakıt istasyonu çalışanları ise yaşanan yoğunluğu şöyle anlattı: “Bizim için çok yoğun bir gün. Su gibi mazot satılıyor. Hatta benzinimiz az önce bitti. Benzin için gelenleri gönderiyoruz. 1 liralık zam öncesi sabah 05.00’ten beri herkes geliyor. Böyle bir şeyi en son 15 Temmuz’da görmüştük.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.