Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Yarım simit satışımız başlamıştır” – İzmirli simitçiden yarım simit kampanyası

Haber & kamera & kurgu: Aytuğ Özçolak

İzmir’in Konak ilçesinde bir simitçi, simit fiyatlarının 2 liradan 2,5 liraya çıkmasının ardından farklı bir satış yöntemine başvurdu: Yarım simit.

İzmir Saat Kulesi’nin bitişiğinde yer alan simitçi neden böyle bir kampanya başlattığını şöyle anlattı: “İnsanların alım gücü düştü. İnsanların canı çekiyor, alamıyor. Biz de yarım simit kampanyasını başlattık. Daha önce askıda simit uygulaması yapmıştık. İnsanlar kendine alamıyor ki askıya koysun. Bugün aşağı-yukarı yarım tepsi, ‘yarım simit’ sattık. İleride daha da düşerse mecburen diğer simitçiler de böyle uygulamalar yapacak. Başka şansları yok.”  

İzmir’de simit fiyatlarına 20 Eylül’de yüzde 25 zam gelmiş, bir simidin fiyatı 2,5 lira olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.