Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kalelerinden Manisa-Soma’da seçmenin nabzı: “Ölene kadar AK Partiliyiz”

Haber – Kamera – Kurgu: Aytuğ Özçolak

Manisa’nın Soma ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Cumhur İttifakı’ndaki ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lehine aday göstermediği 2019 yerel seçimlerinde AKP, yüzde 43,91’lik oy oranı ile belediye başkanlığını kazanmıştı. Cumhur İttifakı’nın 2018’deki genel seçimlerde ise yüzde 59,7 oy oranına ulaştığı Soma’da, seçmen bugün ne düşünüyor?

Konuştuğumuz AKP’yi destekleyen seçmenler ekonominin kötü durumda olduğunu ancak iktidar partisine güvendiklerini söylüyor. Durumun geçici olduğunu düşündüklerini belirten seçmenlerin yanında bazı AKP’li seçmenler de ekonomide herhangi bir kötü durum görmediklerini belirtiyor. AKP’li seçmenler, muhalefetin erken seçim çağrılarına ise sıcak bakmıyor: “Ekonominin düzeleceğini bildikleri için bas bas bağırıyorlar ama boşuna bağırıyorlar.”

Millet İttifakı’nı destekleyen seçmenler ise ekonomik durumdan şikayetçi. Erken seçimin ise derhal yapılmasını istiyorlar: “Erken seçim olmalı, güven gelmesi gerekiyor.”

13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazasında 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma’da seçmenin nabzı: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.