Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da muhalefetin yerel ittifakını eleştiren AKP İl Başkanı Şerif Aydın paylaşımını sildi ve Hüda-Par İl Başkanı Faruk Dinç’i arayarak özür diledi – Dinç: “Keşke iktidar partisi de gelse, neler konuştuğumuzu görse, bize katılsa”

AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın’ın, kentteki yedi muhalefet partisinin yerel sorunlar için oluşturdukları “ittifak fotoğrafını” eleştiren sosyal medya paylaşımını yoğun tepkiler üzerine sildiği ve Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç’ten özür dilediği ortaya çıktı. Medyascope‘tan Ferit Aslan’a konuşan Dinç, Aydın’ın kendisini telefonla arayıp özür dilediğini ve tweet’ini kaldırdığını belirterek, “Sadece bizden değil, diğer siyasi partilerden de özür dilemesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Aydın’ın “Kimler kimler ile beraber” tweet’i

Diyarbakır’ın sorunları vesilesiyle bir araya gelen ve sorunların çözümünde ortak dili benimsedikleri için kendilerini “muhalefetin Diyarbakır ittifakı” olarak nitelendiren siyasi partilerin, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yaptığı ve Hüda-Par’ı da dahil ettiği toplantı rahatsızlık yarattı.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Hüda-Par’ın yer aldığı, HDP’nin de WhatsApp grubundan takip ettiği toplantının fotoğrafını, “Kimler kimler ile beraber, CHP, Hüda-Par, vs. vs vs.” mesajıyla paylaştı. Aydın’ın sosyal medyada paylaştığı mesaj tepki çekince, Aydın bu tweet‘ini sildi.

Medyascope muhabiri Ferit Aslan’a konuşan Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, şehrin sorunlarını gündeme getirip çözüm bulmanın kendileri açısından partiler üstü bir sorun olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Konuşulan konular yerel ile ilgili ve kentin sorunlarının çözümü ile ilgilidir. Bizim hiçbir siyasi parti ile bir iletişim sorunumuz yoktur. Biz hiçbir parti için ‘Bununla görüşmeyiz’ demedik bugüne kadar. AK Parti İl Başkanı yaptığı paylaşım üzerine beni arayıp yanlış anladığını ve benden özür dilediğini söyledi, tweet’i kaldırdığını ifade etti. Bu da bir erdemliliktir. Ben AK Parti İl Başkanı’nın diğer il başkanı arkadaşlardan da özür dilemesini beklerdim. Kimin bizi nerede görmek istediği değil, biz nerede olmak istediğimizi biliriz. Partilerin Diyarbakır için oluşturduğu bu grubumuz herkese açıktır. Keşke iktidar partisi de gelse neler konuştuğumuzu görse, onlar da bize katılsa. Siyasi partiler rekabet ederler, düşman değiller. Amaç Diyarbakır’ın sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulunmasını istemektir.”

Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Dinç, parti olarak il ve ilçeleri dolaştıklarını, iktisat politikasından kaynaklanan ciddi ekonomik sıkıntılar yaşandığını ancak bunun bir erken seçim ile çözüleceğine inanmadıklarını da belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.