Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi Panorama (11): Büyük heyecana sahne olan haftanın açılış ve kapanış maçlarında Pınar Karşıyaka Galatasaray NEF’i, Anadolu Efes Bahçeşehir Koleji’ni mağlup etti

ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) 11. hafta geride kaldı.

Fenerbahçe Beko liderliğini sürdürdü

Lider Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk ettiği HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni 100-51 mağlup etti. Ahmet Düverioğlu’nun 21 sayı – 11 ribaundla double double yaptığı karşılaşmada İsmet Akpınar, parkede kaldığı 17 dakikada 11 sayı, 7 asistle oynadı.

Ahmet’ten Dyshawn Pierre’e harika asist:

Haftanın açılış karşılaşması olan Pınar Karşıyaka – Galatasaray NEF maçı ve kapanış mücadelesi Anadolu Efes – Bahçeşehir Koleji, büyük heyecana sahne oldu. Pınar Karşıyaka, İzmir’de Galatasaray NEF’i 73-67 mağlup ederek geçen hafta kaybettiği üçüncülük koltuğunu rakibinden geri aldı. 19 sayı – 12 ribaundla oynayan Bonzie Colson ve 21 sayı, 7 ribaund, 3 blokla oynayan Kerry Blackshear, iki takımdan en öne çıkan isimler oldu.

Akoon-Purcell’den inanılmaz bir blok:

Anadolu Efes, EuroLeague’deki Barcelona maçının ardından üst üste ikinci kez uzatma periyodu oynadığı maçta Bahçeşehir Koleji’ni 95-88 mağlup etti. Anadolu Efes’te Vasilije Micic – Shane Larkin ikilisi toplam 41 sayı kaydederken Tibor Pleiss, 11 sayı – 13 ribaundla double double yaptı. Bahçeşehir Koleji’nde 19 sayı – 9 ribaund – 9 asistle triple double’ın kıyısından dönen Jamar Smith ile Langston Hall kısa ikilisinin performansı, mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Bu sonuçların ardından BSL’de ilk dört basamak sırasıyla Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ve Galatasaray NEF’ten oluştu.

Son topa kalan maçlarda kazananlar Darüşşafaka ve Tofaş

2021-22 sezonunda Basketbol Süper Ligi’nde bolca son topa kalan maç heyecanına tanık olduk. Bu hafta Darüşşafaka, Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda Gaziantep’i 71-69 mağlup etmeyi başardı ve bu sonuçla Selçuk Ernak’ın öğrencileri, bir maç eksiğiyle rakibiyle galibiyet sayısını (7) eşitledi. Gaziantep’te 69 sayının 45’ine Quentin Peterson – Jarmar Gulley ikilisi imza atarken dört ismin çift hanelere çıktığı Darüşşafaka’da Doğuş Özdemiroğlu, 11 sayı, 6 ribaund, 9 asist, 3 top çalmayla bir kez daha takımına liderlik etti.

QJ Peterson’un değerlendiremediği maç sonu atışı:

Tofaş, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde Beşiktaş Icrypex karşısında 83-82 galip geldi. 10 top kaybına karşılık 22 asist yaparak 11/20 üçlük isabeti bulan Tofaş, Ahmet Çakı yönetiminde ikide iki yaptı. Beşiktaş Icrypex’te Egehan Arna 20 sayı, 6 ribaund, Rondae Hollis-Jefferson 19 sayıyla öne çıkan isimler oldu.

Muhsin Yaşar’ın Tofaş’a galibiyeti getiren basketi:

Burak Gören’le yolların ayrılmasından sonra Yukatel Merkezefendi Belediyesi maçına antrenör Candost Volkan yönetiminde çıkan Türk Telekom, Ankara’daki maçı 94-72 kazandı. Türk Telekom’da Tyler Ennis 17 sayı, 5 asistle oynadı. 11. haftanın diğer iki maçında Frutti Extra Bursaspor Aliağa Petkim’i 81-75, Semt77 Yalovaspor Büyükçekmece’yi 80-68 mağlup etti. Bursaspor’da Onuralp Bitim ve Egemen Güven ikilisi, toplam 30 sayı üretti.

Haftanın yerli oyuncusu

BSL’nin 11. haftasında iki milli basketbolcumuz, takımları adına Beşiktaş Icrypex galibiyetinde önemli rol oynadılar: Berk Uğurlu ve Muhsin Yaşar. İki maçtır top paylaşımının istatistiklere yansıdığı Tofaş’ta Berk Uğurlu 13 sayı, 6 asist, Muhsin Yaşar 15 sayı, 5 ribaundla mücadele etti. Ayrıca Tofaş’a galibiyeti getiren basket, bu ikilinin üretimiyle gerçekleşti.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 11. haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler