Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asgari ücret görüşmelerinde ikinci toplantı bugün yapıldı – Aralık ayı ortasında açıklama bekleniyor

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin ikincisi bugün (7 Aralık) saat 14.00’te Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) ev sahipliğinde yapıldı. Dördüncü toplantının ardından aralık ayı ortasında asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığındaki toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı yetkilileri yer alırken, işveren heyetini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, (TİSK), işçi heyetini ise Türk-İş temsil etti. Toplantılara perşembe günü ve önümüzdeki hafta devam edilecek.

Asgari ücretin ay ortasında belirlenmesi bekleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce asgari ücretin aralık ortasında belirleneceğini söylemişti. Bilgin, 1 Aralık’ta gerçekleştirilen ilk toplantıda yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının üç bin 750 ile dört bin TL arasında, işveren tarafının ise üç bin 500 ile üç bin 750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtmişti.

Üçüncü toplantı perşembe günü

Görüşmelerde üçüncü toplantı 9 Aralık Perşembe günü TİSK’in ev sahipliğinde yapılacak. Aralık ortasında kesinleşmesi beklenen asgari ücretin 3 bin 700 ile dört bin TL civarında olması bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.