Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın’da polis ve bekçi tarafından ters kelepçe takılıp darp edilen Argüman Erkan Medyascope’a konuştu: “Adalet böyle sağlanıyorsa adalet kalmamış demektir”

Aydın’ın Efeler ilçesinde dün akşam (6 Aralık) bir polis ve bekçi tarafından darp edilip ters kelepçe takılan ve ölümle tehdit edilen Argüman Erkan, Medyascope‘a konuştu. Hastaneden darp raporu alması da engellenen Erkan, “Babamın gözü önünde ters kelepçe taktılar. Arabada bana, ‘Sen yiyeceğin dayakları düşün’ dediler. Devlet memurunun bana bu şekilde tokat atıp rahatça gezebilmesi benim çok zoruma gidiyor. Elimde kanıt olmasaydı bana bundan daha kötüsünü yapabilirlerdi. Adalet böyle sağlanıyorsa adalet kalmamış demektir dedi. Aydın Valiliği ise olayla ilgili komiser yardımcısı ve bekçi hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Aydın’ın Efeler ilçesinde dün akşam (6 aralık) saatlerinde bir polis ve bekçi, Argüman Erkan’ı darp etti ve defalarca “Seni öldürürüz” diye tehdit etti. Mahalle sakinleri olayı görüntüleyerek, eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş’a yolladı. Görüntüleri sosyal medyadan yayınlayan Yarkadaş, “Polis ve bekçi, bir genci tokatlıyor. Polis bir süre sonra geri geliyor ve gence ‘Seni öldürürüm’ diyor. İşkence sokağa taşınmış. Polisteki cürete bakın. Hukukun kalmadığını bildiği için rahat” mesajını paylaştı.

“Bana vurmaya hakları yoktu, şikayette bulunacağım”

Medyascope, polis ve bekçi tarafından darp edilen Argüman Erkan’a ulaştı. Erkan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Motorla sigara almaya gittim. Karşıdan karşıya geçiyordum, onların aracı gelirken frene basmadım diye bunlar oldu. Daha sonra arkamdan gelmişler. Ben mahalleye geçtim, motoru park ettim, arkadaşlarımla beraber sigara içiyordum. Geldiler, alkol testi yaptılar.

Görüntüler her şeyi anlatıyor. Ben sesimi yükselttim ama bana tokat atıyorlar, sesim ister istemez yükseldi. Bir devlet memuru olarak hiçbir şekilde bana vurmaya hakları yoktu. Her şey görünüyor, ben hiçbir şekilde el kaldırmadım. Bana tokat atan polis gözaltına alınmış, beni de ifadeye çağıracaklardır. Her şeyi anlatacağım şikayette bulunacağım.”

“Bana ters kelepçe takıp ‘Yiyeceğin dayakları düşün” dediler”

Şiddetin ve tehdidin videodaki görüntülerle sınırlı kalmadığını söyleyen Erkan, şöyle devam etti:

“Ben ne kimseyi darp ettim ne de bir hırsızlık yaptım, suç işledim. Bana ters kelepçe taktılar bir de. Babamın gözü önünde ters kelepçe taktılar, rezil oldum. Bana arabada, ‘Sen yiyeceğin dayakları düşün’ dediler. ‘Ben zaten dayağı yemişim yiyeceğim kadar, beni vurun öldürün’ dedim.”

Yaşananlardan sonra darp raporu almak ve alkol testi yaptırmak için hastaneye gittiğini belirten Erkan, polislerin hastaneye geldiğini ve kendisini hastaneden uzaklaştırdığını söyledi. Babasının kendisini görmek için karakola gittiğini ve kendisini telefonla aradığını söyleyen Erkan, “Babama Aydın Devlet Hastanesi’nde olduğumu söyledim, üç dakika sonra o polis ve bekçi geldi, ‘Ne yapıyorsun’ dediler. Ben de ‘Darp raporu alacağım. Elini vicdanına koy, bak benim elimde video var, bunu izle kendine yakıştırıyor musun?’ dedim. Bir şey konuşacağımızı söyleyip arabaya bindirdiler. Şikayetçi olmamam için konuştular. Bana videoyu sildirmeye çalıştılar, ‘Bu videoyu çekmen suç’ dediler. Ben video çekmedim ki ben darp ediliyorum o videoda.” 

Darp raporu almasına engel oldular

Polis ve bekçinin kendisini hastaneden uzaklaştırdığını aktaran Erkan, “Bütün belgeler elimde. Hastanede kayıt açtırmıştım, saat ve sıra numaram her şey belli. Zaten orada güvenlik kameraları vardı. Darp raporu da alamadım, alkol testi de yaptıramadım. Devlet memurunun bana bu şekilde tokat atıp rahatça gezebilmesi benim çok zoruma gidiyor, bana vuramaz” diye konuştu. 

Kendisini darp edenlerin ceza almasını istediğini vurgulayan Erkan, “Elimde kanıt olmasaydı bana bundan daha kötüsünü yapabilirlerdi. Adalet böyle sağlanıyorsa adalet kalmamış demektir” dedi.

Aydın Valiliği’nden açıklama: Polis ve bekçi hakkında soruşturma başlatıldı

Aydın Valiliği’nin açıklamasında olayla ilgili komiser yardımcısı ile bekçi hakkında idari soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

“06.12.2021 günü saat 22.30 sıralarında Orta Mahalle civarında uyuşturucu ile mücadele kapsamında çok sayıda ekibin katılımıyla yapılan kapama planı uygulaması esnasında bir şahsın motosikletiyle beraber uygulama noktasında durmayarak kaçtığı görülmüş, kovalama neticesi şahıs Zafer Mahallesi 143 sokak üzerinde ekiplerimizce yakalanmıştır. 

Şahsın 0,89 promil alkollü olduğu anlaşılmış, konu ile ilgili olarak trafik açısından gerekli idari işlem uygulanmıştır. Bazı sosyal medya hesapları ve basında olayın bir kısmı ile ilgili ortaya çıkan görüntülerde güvenlik personelinin vatandaşımıza yönelik uygunsuz davranışlarının görülmesi üzerine konuya müdahil olan bir Komiser Yardımcısı ile bir Çarşı ve Mahalle Bekçisi hakkında idari soruşturma başlatılmıştır.

Güvenlik personeline, Emniyet Teşkilatının gerektirdiği şekilde hukuk devleti ilkelerine bağlı olarak kanun ve ilgili mevzuat ile verilen yetkileri, halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını etkin, hızlı ve verimli bir şekilde karşılamak, hizmet kalitesini yükseltmek ve toplumun memnuniyetini arttırmak için kullanarak, vatandaş nezdinde teşkilatımızın saygınlığını ve güvenini sarsacak her türlü eylem ve davranışlardan uzak durulması, görevin her türlü ifasında muhataplara karşı ilgili, nazik, ölçülü ve saygılı hareket edilmesi hususunda gerekli uyarı tekrar yapılmıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.