Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 15. hafta sona erdi: Göztepe, Gaziantep FK karşısında üç puanı aldı – İttifak Holding Konyaspor ile Öznur Kablo Yeni Malatyaspor yenişemedi

Süper Lig’de 15. hafta heyecanı, dün (6 Aralık) oynanan iki karşılaşma ile sona erdi. Geçen hafta Fenerbahçe’den puan almayı başaran Göztepe, bu hafta ise Gaziantep FK ile sahasında kozlarını paylaştı. Sarı-kırmızılılar, rakibini Adis Jahovic’in (2) golleri ile 2-1 mağlup etti. Gaziantep FK’nın maçtaki tek golünü Recep Niyaz kaydederken Göztepe’de Obinna Nwobodo, 58. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Günün diğer maçında İttifak Holding Konyaspor ile Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, sahadan 0-0’lık beraberlik ile ayrıldı. 

Göztepe, Gaziantep FK karşısında altın değerinde üç puan kazandı

Göztepe, Süper Lig’in 15. haftasında Gaziantep FK’yı konuk etti. Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan müsabakaya ev sahibi hızlı başladı. Halil Akbunar’ın pasında kaleci Günay Güvenç ile karşı karşıya kalan Lourency, meşin yuvarlağı üstten auta atarak takımını golden etti. Gaziantep FK karşısında üstün oyununa devam eden Göztepe, 36. dakikada ise penaltı kazandı. Hakem Ümit Öztürk, Ertuğrul Ersoy’un Adis Jahovic’i formasından çektiğini gerekçe göstererek beyaz noktayı işaret etti. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Jahovic, İzmir ekibini öne geçiren isim oldu. İlk yarının son dakikasında ise Gaziantep FK beraberlik golüne çok yaklaştı. Nouha Dicko’nun savunmaya çarpan şutu, üst direkten oyun alanına döndü. Gaziantep FK, kaçırdığı bu gol pozisyonundan yalnızca iki dakika sonra kalesinde gol gördü. Halil Akbunar’ın pasında savunma arkasına sarkan Jahovic, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek aradaki farkı ikiye çıkardı. Müsabakanın ilk yarısı, sarı-kırmızılıların 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyunma odasına 2-0 geride giden Gaziantep FK, ikinci yarıya hızlı başladı. Nouha Dicko ile bir gol pozisyonundan faydalanamayan Erol Bulut’un ekibi, 58. dakikada rakibinin 10 kişi kalmasıyla umutlandı. Göztepe forması giyen Obinna Nwobodo, Caulker’a yaptığı faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Gaziantep FK, Nwobodo’nun atılmasından üç dakika sonra aradaki farkı bire indirdi. Maxim’in ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Recep Niyaz, kaleci İrfan Can Eğribayat engelini aşarak fileleri sarstı. Ancak Gaziantep FK, karşılaşmanın kalan dakikalarında aradığı beraberlik golünü bulmayı başaramadı. Kırmızı-siyahlıların bu bölümde Kenan ve Caulker ile girdiği pozisyonlarda iki kez topu direkten döndü. 

Gaziantep FK’yı 2-1 mağlup eden Göztepe, puanını 14’e yükseltti. Gaziantep FK ise 18 puanda kaldı.

Karşılaşmanın ardından gözyaşlarına hâkim olamayan İrfan Can Eğribayat, beIN Sports’a yaptığı açıklamada kısa süre önce beş buçuk aylık bebeğini kaybettiğini belirtti. İrfan Can, Gaziantep FK maçına ise eşi Ceren Eğribayat’ın isteği üzerine çıktığını açıkladı: “Ben bu maçta oynamayacaktım normalde. Dün, eşimin yanına Ankara’ya gittim. Eşim bana ‘Bebeğimiz için oyna’ dedi. Bugün de üç tane top direkten döndü. Kaleyi onun koruduğunu düşünüyorum. İyi dileklerini gönderen herkese teşekkür ediyorum. Hayat devam ediyor, inşallah bunları da atlatacağız. Hocamıza da teşekkür etmek istiyorum. Bana 20 gün, bir ay gelme dedi ama takımımın yanında olmak istedim ve eşim de bunu çok fazla istedi. Uzun süredir de kazanamıyorduk ve bugün kazandık. Ben bunun bebeğimin şansıyla olduğunu düşünüyorum.”

Süper Lig’in 15. haftasında alınan skorlar:

Süper Lig’de 15. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.