Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Geçinemiyoruz” diyen kamu emekçileri dört ilde sokağa çıkıyor

Kamu çalışanları, “insanca yaşamaya yetecek ücret” talebiyle dört ilde miting yapacaklarını duyurdu. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) çağrısı ile bir araya gelecek olan kamu çalışanları, 18 Aralık’ta İzmir ve Diyarbakır’da, 19 Aralık’ta ise Ankara ve İstanbul’da sokağa çıkacak.

KESK’in “Açlık sınırında bir ücret değil, insanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz” diyerek yaptığı eylem çağrısına katılacak olan KESK’e bağlı sendikalar arasında Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), Büro Emekçileri Sendikası (BES), Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM),Tarım Ormancılık Hizmet Kolu (Tarım Orkam-Sen), Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber- Sen), Yol Yapı Altyapı Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı- Yol Sen), Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen), Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) yer alıyor.

Mitinglerin programı şöyle:

DİYARBAKIR: 18 ARALIK Cumartesi – 13.30 – İSTASYON MEYDANI

İZMİR: 18 ARALIK CUMARTESİ – 13.30 – GÜNDOĞDU MEYDANI

İSTANBUL: 19 ARALIK PAZAR – 13.00 – KARTAL MEYDANI

ANKARA: 19 ARALIK PAZAR – 13.30 – TANDOĞAN MEYDANI

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler