Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (260): Erişilebilir Her Şey ekibiyle erişilebilirlik ve kent hakkı üzerine söyleşi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2011 yılındaki araştırmasına göre Türkiye’de 4 milyon 883 bin engelli vatandaş yaşıyor. Ancak Türkiye’de bulunan sosyal yaşam alanlarının yüzde 66,9’u erişilebilir değil. Bir ürünün, içeriğin, servisin veya hizmetin herkes tarafından anlaşılabilir, ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını ifade eden erişilebilirlik kavramını kent hakkı ile birlikte nasıl değerlendirmeliyiz? Erişilebilir bir kent nasıl mümkün?

Şehir Hepimizin’de bu hafta, iletişimsel, fiziksel ve içeriksel erişilebilirlik üzerine çalışan bir sosyal girişim olan “Erişilebilir Her Şey” ekibinden Eser Epözdemir, Hale Yıldız, Seben Ayşe Dayı ve Serim Berke Yarar, erişilebilirlik ve kent hakkı üzerine Yağmur Yıldırım‘ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.