Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 18. hafta sona erdi: Beşiktaş, geriye düştüğü karşılaşmada Göztepe’yi mağlup etti

Süper Lig’de 18. hafta, dün (22 Aralık) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Beşiktaş, Cherif Ndiaye’nin golü ile yenik duruma düştüğü karşılaşmada Göztepe’yi 2-1 mağlup etmeyi başardı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri, Cyle Larin ve Rachid Ghezzal attı. Öte yandan Göztepe’de 41. dakikada Soner Aydoğdu penaltı kaçırırken, Beşiktaş’ta ise Valentin Rosier 82. dakikada kırmızı kart gördü. 

Günün diğer maçında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile Yukatel Kayserispor karşı karşıya geldi. Müsabaka, 2-2’lik eşitlik ile sona erdi. 

Rachid Ghezzal’ın yıldızlaştığı maçta zafer Beşiktaş’ın oldu

Beşiktaş, Süper Lig’in 18. haftasında Göztepe ile kozlarını paylaştı. İzmir temsilcisi, Vodafone Park’ta oynanan müsabaya adeta gol ile başladı. Dakikalar üçü gösterdiğinde Beşiktaş savunmasının yaptığı büyük hata sonucu top ile buluşan Soner Aydoğdu, Cherif Ndiaye’ye pasını çıkardı. Kaleci Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kalan Ndiaye ise takımını öne geçiren golü kaydetti. Kalesinde gördüğü golün ardından baskısını artıran Beşiktaş, 31. dakikada skorda dengeyi sağladı. Oğuzhan Özyakup’un nefis pasında top ile buluşan Cyle Larin, düzgün bir vuruşa imza atarak skoru 1-1’e getirdi. Öte yandan 36. dakikada Tijanic ile üst direğe takılan Göztepe, 40. dakikada ise penaltı kazandı. Kerem Alıcı’nın yerde kalması ile kazanılan penaltıda topun başına Soner Aydoğdu geçti. Ancak Beşiktaş’ın genç file bekçisi Ersin, Soner’in kullandığı penaltıda gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Ndiaye ve Larin’in karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. 

Soyunma odasına Ersin Destanoğlu’nun kurtardığı penaltı vuruşunun morali ile giden Beşiktaş, 60. dakikada Rachid Ghezzal’ın nefis golü ile öne geçti. Ghezzal, ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci İrfan Can Eğribayat’ı avladı. Siyah-beyazlılar, Ghezzal’ın 77. dakikada kullandığı serbest vuruşta ise direği geçemedi. Göztepe, karşılaşmanın kalan dakikalarında tüm riskleri göze almaya başladı. Beşiktaş’ta ise 82. dakikada Valentin Rosier, Berkan Emir’e yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Ancak Göztepe, rakibinin bir kişi eksik kalmasının avantajını kullanamadı. Beşiktaş, Rachid Ghezzal’ın yıldızlaştığı maçta Göztepe’yi 2-1 yendi. 

Göztepe’yi mağlup etmeyi başaran Beşiktaş, puanını 28’e çıkardı ve ligde yedinci sıraya yükseldi. Küme düşme hattındaki İzmir temsilcisi ise 14 puanda kaldı. 

Beşiktaş, 13 puan ile bu sezon Süper Lig’de geriye düştüğü maçlarda en fazla puan toplayan takım oldu. (OPTA)

Geçen sezondan bu yana Süper Lig’de ceza sahası dışından en fazla gol atan oyuncu, altı golü bulunan Rachid Ghezzal oldu. (OPTA)

Süper Lig’in 18. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Süper Lig’de 18. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.