Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ile söyleşi: “Ekonomide başarı öyküsü olan tek parti biziz”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ile partinin teşkilatlanma süreci, ittifaklar ve seçim hazırlıkları, ekonomideki durum ve kadınların siyasete katılımı üzerine konuştuk.

“Türkiye hiperenflasyon dönemine girdi”

Ekonomi konusunda başarı öyküsü olan tek partinin DEVA Partisi olduğunu, Türkiye’nin ekonomide hiperenflasyon dönemine girdiğini söyleyen DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, “Yerli ve milli ekonomiyi bu kadar dillendiren bir iktidarın gidip de kendi parasını dolara endekslemesinin ve kendini tamamen Amerikan Merkez Bankası’nın eline bırakmış olmasının yerli ve milli hiçbir tarafı yok. Türkiye’de bugün itibariyle hiperenflasyon dönemi açıldı” dedi.

“İçinde yer almadığımız ittifakı kesinlikle biliyoruz”

İttifaklar konusundaki düşüncesini, “İçinde yer almadığımız ittifakı kesinlikle biliyoruz” diyerek özetleyen Ösen, ittifaklar konusunun seçim gündeme geldiğinde netleşeceğini belirtti.

“Bizde yüzde 35 cinsiyet kotası var”

DEVA Partisi’nin kadınların siyasete katılımı konusunda Türkiye’de siyasetin kurallarını değiştirdiğini belirten Ösen, “Bizde yüzde 35 cinsiyet kotası var ve bu her parti organında geçerli. Bazı ilçelerimizde kadınlar erkeklerden daha fazla” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.