Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vaka sayısında tehlikeli yükseliş: 70 gün sonra 30 binin üzerine çıktı, 10 günde iki kat arttı

Türkiye’de günlük koronavirüs vaka sayısı, 19 Ekim’den sonra ilk kez 30 binin üzerine çıktı. Son on günde günlük vaka sayısı yaklaşık iki kat arttı. Bir aydaki günlük vefat ortalaması ise üç ay sonra 200’ün altına indi. 

Son on günde iki kat arttı

Omicron varyantının da etkisiyle Türkiye’deki vaka sayıları hızla artmaya başladı. 24 Aralık günü 18 bin 900 vaka tespit edilirken dün (28 Aralık) vaka sayısı 32 bin 176’ya yükseldi. Böylece 19 Ekim’den sonra ilk kez günlük vaka sayısı 30 binin üzerine çıkarken son on günde vaka sayısı yaklaşık iki kat arttı.

Günlük vefat ortalaması üç ay sonra 200’ün altına indi

Günlük vefat sayısı ise bir önceki güne göre 27 artarak 184’e yükseldi. Böylece son bir haftadaki en yüksek günlük ölüm sayısına ulaşıldı. Günlük vefat ortalaması ise üç ay sonra 200’ün altına indi. 

Vaka başına ölüm oranı yükseliyor

Vaka başına ölüm oranı ise aralık ayında yeniden yüzde 0,9’a yükseldi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.