Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Burak Bilgehan Özpek ile Ön Libero (72): 2021’de ekonomide neler yaşadık?

Ön Libero’da bu hafta Burak Bilgehan Özpek, senenin son yayınında 2021’in değerlendirmesini yaptı. 2022’de yaşanacak birçok siyasi gelişmenin altyapısının 2021 yılında oluşturulduğuna dikkat çeken Özpek, henüz içinde bulunduğumuz yılda yaşanan daha kavramsal karşılığı olan meseleleri değerlendirdi.

2021 yılına girerken sistem açısından hayati bir rolü olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden affını istemesinin sistemde yarattığı boşluğa değinen Özpek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “128 milyar dolar satıldığı zaman ben yoktum” diyerek tüm yetkili olarak Berat Albayrak’ı işaret etmesinin ne anlama geldiği üzerinde durdu.

Albayrak’ın ardından, iktisat biliminin temel prensipleriyle daha barışık olan Naci Ağbal ve Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunu devralmasıyla Türkiye ekonomisinde değişenlere dikkat çeken Özpek, bu kısa dönemde iktisadi prensipler gereği ekonomiye rasyonalitenin hâkim olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.