Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasetçi Altan Tan, İBB’ye “terör” teftişini değerlendirdi: “IQ seviyesi düşük ve AK Parti’ye zarar veren bir operasyon”

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlattığı “terör” teftişini Medyascope yayınında değerlendiren siyasetçi Altan Tan, “IQ seviyesi düşük ve AK Parti’ye zarar veren bir operasyon” dedi. İktidarın ne yapmak istediğini ve ne yaptığını kendisinin de bilmediğini söyleyen Tan, “İstanbul seçimleri ortadadır. Kaş yapayım derken göz çıkardılar. Meşru bir şekilde seçilen bir başkanı ideolojik yönden köşeye sıkıştırmak istiyorlar, bu tutmaz” diye konuştu.

“Bu geçmişte de denendi ama tutmadı”

Bir dernek üzerinden İBB’ye “terör” teftişi başlatılarak, Ekrem İmamoğlu ve CHP’nin, HDP ve PKK ile ilişkilendirmek istendiğini belirten Tan, “Bu geçmişte de denendi ama tutmadı. Söz konusu dernek kaç yıldır faaliyet gösteriyor. Bakanlığın ve dernekler masasının denetiminde. Gerçekleştirilen operasyon, çalakalem, IQ seviyesi düşük ve AK Parti’ye zarar veren bir operasyondur. Köşeye sıkıştırmaya yöneliktir ama bundan bir şey çıkmaz. Daha büyük tepkilere neden olacaktır” diye konuştu.

“Erdoğan istediği zaman seçime gidecektir”

Erken seçim konusunda da değerlendirmelerde bulunan Tan, “Erdoğan istediği zaman seçime gidecektir. Ne zaman kendini iyi hissederse seçim kararı alacaktır. Ama anketlerde istediği soncu alamaz ise seçimi zamanında yapacaktır” dedi.

“Muhalefet ekonomik anlamda bir alternatif sunamıyor”

Altan Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Aralık’ta açıkladığı kur destekli mevduat uygulaması sonrasında döviz kurlarında yaşanan düşüşle ilgili de şunları söyledi: “Kimse o gece neler olduğunu bilmiyor. ‘Hiçbir şey olmamışsa bir şey olmuştur’ deniliyor. Muhalefet ekonomik anlamda bir alternatif sunamıyor. Eğer cumhurbaşkanının o geceki açıklamasıyla dolar düşmeseydi, iktidar salıyı göremeyecekti. Ya erken seçim kararı alacaktı ya da çekip gidecekti. İktidar bu hamle ile kendisine altı yedi aylık bir zaman kazandı diye düşünüyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.