Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın “sahipsiz” dediği hayvanların hakları ihlal ediliyor: “Kısırlaştırma, aşılama ve toplamada insani yaklaşım yok”

Sokak hayvanları, barınaklar ve Hayvanları Koruma Kanunu bir kez daha gündemde. Konuyu yeniden tartışmaya açan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dört yaşındaki Asiye Ateş‘in yaralanmasının ardından 23 Aralık 2021’de söyledikleri oldu. Erdoğan, Gaziantep’te yaşayan Ateş’in sahipli iki köpek tarafından yaralanması hakkında “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır” dedi. Bunun üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, valiliklere genelge gönderdi. Şimdi, hayvanlar sokaklardan toplanıyor. Hayvanlara Adalet Derneği’nden avukat Barış Karlı, genelgeye dayanarak hayvanları toplayan belediyelerin suç işlediğini söylüyor. Avukat Hülya Yalçın ise “Hayvan hakları dediğimizde kısırlaştırma, aşılama ve toplamada insani yaklaşım yok” diyor.

Haber: Dilek Şen

Kamera ve kurgu: İbrahim Yayan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.