Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: “Limon kentinde limonu kiloyla değil adetle alıyorlar, bu ekonominin yansımasıdır”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentte pazartesi günü (3 Ocak) düzenlenen metro temel atma töreninin ardından Medyascope‘a konuştu. Seçer, iktidarın Mersin’deki projelere engeller koyduğunu ve süreçleri geciktirdiğini söyledi.

Törende “Çalışıyoruz ama birileri siyaset uğruna Mersin’in geleceğini karartmasa çok daha iyi olacak” diyen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Engellenen projeleriniz hangileri?” sorumuzu şöyle yanıtladı: “Biz Türkiye Belediyeler Birliği’nin üyesiyiz, değil mi? Birlik yasayla kurulmuş ve belediyeler oraya kaynak aktarıyor. Bir bakalım, Cumhur İttifakı’na mensup belediyelere ne kadar hibeler gidiyor? Bir de Millet İttifakı’na mensup belediyelere bakın.”

Projeler neden gecikiyor?

Seçer, inşaatının üç buçuk yılda tamamlanacağını duyurduğu metro projesi hakkında da “Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden bir yıl önce geçen borçlanma yetkisi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan daha birkaç hafta önce çıktı. Şimdi Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda. Bir yıldır bekleyen bir imza… Bunlar hep zaman kaybı” dedi.

CHP’li başkanların telefonları dinleniyor” iddiası

Seçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce dile getirdiği “CHP’li başkanların telefonları dinleniyor” iddiasına ve CHP’li belediyelere yönelik soruşturmalara ilişkin ise şunları söyledi:

“Bunların yapıldığını herkes tahmin edebiliyordur. Evvel eski bir uygulamaydı. İktidarın yeni bir yöntemi değil. Ama bizim gizlediğimiz bir şey yok. Biz bir kamu kurumuyuz, belediyeyiz. Ben de onun başkanıyım. Yasalar bana yetkiler, sorumluluklar vermiş. O çerçevede görevimi yapıyorum. Ama danışıklı dövüş, senaryolar, komplolar, tuzağa düşürmeler, tuzak kurmalar ayrıca tartışılması gereken konu. Allah bizi onlardan korusun. Bütün endişemiz ondan yana. Taraflı denetimler, tetikçi müfettişler… Bütün sıkıntımız olursa onlardan olur.”

2001 krizinden daha travmatik bir durum yaşanıyor”

Seçer, “Derinleşen ekonomik kriz Mersin’de yaşayan yurttaşların yaşamını nasıl etkiledi?” sorumuza da şöyle yanıtladı:

“Bizim MEREK Halk Ekmek Fabrikası’nın büfeleri var. Oralardaki kuyruklar her şeyi ifade eder. 1 liraya ekmek veriyor Mersin Belediyesi, oysaki fırınlarda da 2,5 lira. Ya da pazara gidin. İnsanların limonu kilo kilo değil, adet adet aldığını görebilirsiniz ki bu bölge limon bölgesi. Domatesi taneyle, eti gramla, zeytinyağını ölçekle aldıklarını görürseniz şaşırmayın. O da zaten ekonominin yansımasıdır. Türkiye bu iktidarın iktidar olmasına sebep olan 2001 krizinden çok daha travmatik bir durum yaşıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.