Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Burak Bilgehan Özpek ile Ön Libero (73): Diktatörler vatanlarını niçin sevmez?

Burak Bilgehan Özpek’in sunduğu Ön Libero‘da bu hafta, Kazakistan‘da akaryakıta gelen yüksek zamlar neticesinde başlayan halk protestoları konuşuldu.

Kazakistan’daki protestoların, iktidarı tehlike altında olan otoriter rejimlerin dış politika anlayışlarıyla ilgili önemli olgular ortaya koyduğuna dikkat çeken Özpek, bu halk ayaklanmasının toplumun önemli bir kesimine nasıl yayıldığını ve bundan sonra Kazakistan’ı nasıl bir süreç beklediğini değerlendirdi.

Kazakistan’daki halk ayaklanmasının iktidara karşı önemli bir meydan okumaya dönüştüğünü belirten Özpek, göstericilerin çok net taleplerde bulunmasının otoriteler açısından nasıl karşılanacağını yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.