Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda üçüncü gün: Nijerya, Mısır’ı tek gol ile geçti

Afrika Uluslar Kupası, dün (11 Ocak) oynanan üç karşılaşma ile devam etti. D Grubu’nda Nijerya, Mısır’ı Kelechi Iheanacho’nun golü ile 1-0 mağlup ederken Sudan, Gine Bissau ile 0-0 berabere kaldı. E Grubu’nun açılış maçında ise Cezayir ile Sierra Leone sahadan 0-0’lık beraberlik ile ayrıldı. Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan, bugün (12 Ocak) üç karşılaşma ile devam edecek.

Nijerya, turnuvanın favorilerinden Mısır’ı mağlup etti

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda D Grubu karşılaşmaları başladı. Turnuvanın favorilerinden Mısır, Nijerya ile kozlarını paylaştı. Mısır’da Galatasaray’dan Mostafa Mohamed ve Liverpool’dan Mohamed Salah, müsabakaya ilk 11’de başladı. Ancak Nijerya, önemli yıldızlara sahip rakibini Kelechi Iheanacho’nun 30. dakikada attığı gol ile mağlup etmeyi başardı. 

Kelechi Iheanacho’nun Nijerya’yı galibiyete taşıyan golü:

Nijerya-Mısır karşılaşmasının özet görüntüleri:

Nijerya-Mısır karşılaşmasında maçın oyuncusu, Kelechi Iheanacho seçildi.

Sudan ile Gine Bissau puanları paylaştı

D Grubu’nun ikinci maçında Sudan ile Gine Bissau karşı karşıya geldi. Roumde Adjia Stadyumu’nun ev sahipliğini yaptığı maç golsüz eşitlikle sona erdi. Gine Bissau forması giyen Pele, 82. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu değerlendiremedi. 

D Grubu’nun ikinci haftasında Nijerya, Sudan ile karşılaşırken, Mısır ise Gine Bissau ile kozlarını paylaşacak. 

Sudan-Gine Bissau karşılaşmasında maçın oyuncusu, Ali Abu Eshrein seçildi.

Sudan kalecisi Ali Abu Eshrein’in ülkesine bir puanı getirdiği anlar:

Cezayir, Sierra Leone engelini aşamadı

Turnuvanın mutlak favorilerinden Cezayir, E Grubu’nun açılış maçında Sierra Leone ile karşılaştı. Cezayir’de Galatasaray’dan Sofiane Feghouli ve Manchester City’den Riyad Mahrez, müsabakaya ilk 11’de başladı. Ancak Djamel Bellmadi’nin ekibi, 19 şut çektiği karşılaşmada Sierra Leone filelerini sarsmayı başaramadı ve bir puan ile yetinmek durumunda kaldı. 

Cezayir-Sierra Leone karşılaşmasında maçın oyuncusu, Mohamed Kamara seçildi. 

Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan bugün (12 Ocak) Ekvator Ginesi-Fildişi Sahili, Tunus-Mali ve Moritanya-Gambiya karşılaşmaları ile devam edecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.