Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 yılının ilk Grand Slam’i Avustralya Açık, Novak Djokovic’in vize krizinin gölgesinde 17 Ocak’ta başlıyor

2022’nin ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık, Novak Djokovic üzerinden dönen tartışmaların gölgesinde 17 Ocak’ta başlıyor.

Bugün (14 Ocak) Djokovic’in Avustralya vizesi, Göçmenlik Bakanı Alex Hawke’ın sahip olduğu yetkiyi kullanmasıyla ikinci kez iptal edildi. 34 yaşındaki Sırp raketin, ikinci kez vize iptaline itiraz etmesi bekleniyor.

Dünya 1 numarası Novak Djokovic, geçen pazartesi (10 Ocak) günü, ilk vize iptaline ilişkin yaptığı itiraz davasını kazanmış ve “Park Hotel” isimli mülteci gözaltı tesisinden ayrılarak serbest kalmıştı. Ardından Djokovic’in salı günü (11 Ocak) Instagram hesabından, 16 Aralık tarihindeki pozitif koronavirüs testi ve sonrasında yaşananlara dair yaptığı açıklamalar suları durultmamıştı.

Djokovic’in durumu halen netlik kazanmasa da Avustralya Açık, 17 Ocak Pazartesi günü başlıyor ve 30 Ocak tarihine kadar sürecek. Melbourne’de, Melbourne Park’ın ev sahipliği yapacağı organizasyon, 110. kez gerçekleştirilecek.

Tek erkeklerde son şampiyonun turnuvaya katılımı belirsizliğini korurken kadınlarda son şampiyon Naomi Osaka, tenise verdiği aranın ardından unvanını korumak için dünya 13 numarası olarak kortlara dönüyor. Osaka’nın bu başarıyı yakalamasının önündeki en büyük engel, turnuvanın ev sahibi diyebileceğimiz, tek kadınlar dünya bir numarası Ashleigh Barty.

25 yaşındaki Avustralyalı yeni yılda, 2021’in sonunda yakaladığı ivmeyi korumak istiyor. Kadınlarda Aryna Sabalenka, Garbine Muguruza, Barbora Krejcikova, Maria Sakkari gibi formda olağan şüphelilerin yanı sıra, 2021 ABD Açık’a damga vuran genç ikili Emma Raducanu ve Leylah Fernandez de turnuvada boy gösterecek.

Erkeklerde “wonderkid” etiketiyle mücadele edecek isim Carlos Alcaraz. 2021 ABD Açık şampiyonu Daniil Medvedev ve 2021’de saha dışındaki tartışmalardan ayrı olarak kortta en üst seviyeye göz kırpan Alexander Zverev akla ilk gelen şampiyonluk adayları.

Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Matteo Berrettini gibi geçen yılın akılda kalan isimlerinin yanı sıra, büyük üçlüyü temsilen Rafael Nadal kortlara dönüyor. 35 yaşındaki İspanyol raketin mücadele ettiği son Grand Slam, 2021 Fransa Açık idi.

Rafael Nadal

Organizasyonda seyredemeyeceğimiz isimler arasında ise Roger Federer, Serena Williams, Dominic Thiem ve Stan Wawrinka öne çıkıyor.

Novak Djokovic ve Avustralya vizesi süreciyle ilgili yaptığımız haberler için:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.