Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 21. hafta heyecanı başladı: Beşiktaş, Gaziantep FK’yı Michy Batshuayi’nin golü ile geçti

Süper Lig’de 21. hafta, dün (14 Ocak) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Gaziantep FK’yı Michy Batshuayi’nin attığı gol ile 1-0 mağlup etmeyi başardı. Günün diğer maçında ise Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile Göztepe kozlarını paylaştı. Göztepe, Mustafa Eskihellaç’ın golü ile yenik duruma düştüğü karşılaşmada rakibini Berkan Emir (penaltı) ve Lourency’nin golleri ile 2-1 mağlup etti. 

Michy Batshuayi, Beşiktaş’ı galibiyete taşıdı

Beşiktaş, Süper Lig’in 21. haftasında Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ın ev sahipliği yaptığı müsabakanın 6. dakikasında, trajik bir kaza sonucu hayatını kaybeden Ahmet Çalık alkışlar ile anıldı. 

Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki takım da istediği gol pozisyonlarını üretmekte zorlandı. İlk net gol pozisyonunu ise Beşiktaş yakaladı. Rachid Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda topu önünde bulan Josef de Souza’nın çektiği sert şut, kaleci Günay Güvenç’in bakışları arasında dışarı gitti. Öte yandan ilk yarıda gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile gitti. 

İkinci yarının başlaması ile birlikte taraftarlarının desteğini arkasına alan Beşiktaş, 67. dakikada aradığı golü buldu. Rachid Ghezzal’ın şutunda Günay Güvenç’ten dönen topu tamamlayan Michy Batshuayi, siyah-beyazlıları öne geçiren golü kaydeden isim oldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor üstünlüğünü korumayı başaran Beşiktaş, sahadan galibiyet ile ayrıldı. 

Gaziantep FK engelini 1-0 ile geçen Beşiktaş, puanını 32’ye çıkardı ve maç fazlasıyla altıncı sıraya yükseldi. Erol Bulut’un ekibi ise 31 puanda kaldı.

Gaziantep FK’yı 1-0 mağlup eden Beşiktaş, Süper Lig’de 16 maç aradan (3-0 vs Yeni Malatyaspor) sonra kalesini gole kapattı. (OPTA)

Beşiktaş ve Gaziantep FK futbolcuları, 6. dakikada oyuna ara vererek trajik bir kaza sonucu hayatını kaybeden Ahmet Çalık’ı andı.

Süper Lig’in 21. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Beşiktaş 1-0 Gaziantep FK

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 1-2 Göztepe

Süper Lig’in 21. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

15 Ocak Cumartesi

Adana Demirspor-Yukatel Kayserispor

Demir Grup Sivasspor-Trabzonspor

VavaCars Fatih Karagümrük-Çaykur Rizespor

Medipol Başakşehir-İttifak Holding Konyaspor (Ahmet Çalık’ın vefatı nedeniyle ertelendi)

Fraport-TAV Antalyaspor-Fenerbahçe

16 Ocak Pazar

Altay-Aytemiz Alanyaspor

GZT Giresunspor-Kasımpaşa

Atakaş Hatayspor-Galatasaray

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler