Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın başkanlık seçiminde kavga çıktı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) başkanlık seçimi bugün (16 Ocak), Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Beş adayın katıldığı başkanlık seçiminden önce Başkan Eyüp Aksu kürsüde konuşurken, taraftarlar arasında kavga çıktı. Arbedenin ortasında kalan 10 yaşlarında bir çocuk baygınlık geçirdi. Polis ekiplerinin devreye girmesinin ardından arbede sona erdi ve üyeler genel kurul için salona alındı. Olaylı kongrede İTEO başkanlığına Eyüp Aksu yeniden seçildi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen başkanlık seçiminde adaylardan Yahya Uğur ile mevcut başkan Eyüp Aksu’nun taraftarları arasında arbede çıktı. Arbedenin ortasında kalan 10 yaşlarında bir çocuk baygınlık geçirdi. Arbede, polis ekiplerinin devreye girmesinin ardından sona erdi.

Beş adayın ortak teklifi sonucunda divan başkanlığına İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili ve Arnavutköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Engin Türkmen seçildi. İTEO Başkanı Eyüp Aksu’nun faaliyet raporunu okuması sırasında tekrar tartışma ve arbede yaşanırken Divan Başkanı Türkmen, güvenlik güçlerini salona davet etti. 

“İBB’nin noteri olmadık, hiçbir zaman olmayacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) “beş bin yeni taksi” projesine karşı çıktığını hatırlatan Aksu, “Bu dönemde diğer arkadaşlarla birlikte sağlık çalışanlarımıza ücretsiz hizmet verdik. Beş bin taksi plakası teklifini 11 kez reddettirdik. En fazla taksi taşımacılığı zammı bizim dönemimizde alındı. İBB’nin noteri olmadık, hiçbir zaman da olmayacağız” dedi.

Eyüp Aksu yeniden başkan

Seçimler sonucunda İTEO başkanlığına yeniden Eyüp Aksu seçildi. Aksu, “Kaybeden olmadı, kazanan oldu. Esnaf kazandı. Mesleğimiz kazandı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.