Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhalefet partilerinin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması sona erdi, 23 sayfalık metin yarın genel başkanlara sunulacak

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’nin genel başkan yardımcılarının bir araya gelerek dört aydır sürdürdüğü güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş çalışmaları bugün (18 Ocak) sona erdi. Çalışmalar sonucunda hazırlanan 23 sayfalık metin yarın sabah partilerin genel başkanlarına sunulacak. Bundan sonraki süreç ve yol haritası genel başkanlar tarafından belirlenecek.

Ekim ayında altı muhalefet partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) başlayan güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmelerindeki son toplantı bugün yapıldı. Yaklaşık üç saat süren toplantının ardından 23 sayfalık tam metin üzerinde anlaşmaya varıldı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp’in Medyascope’a verdiği bilgiye göre, bugün son detayları da tamamlanan çalışma yarın partilerin genel başkanlarına sunulacak. Bundan sonraki süreç ve yol haritası da genel başkanlar arasındaki görüşmelerle belirlenecek.

Dün Medyascope’a konuşan muhalefet partisi yetkilileri, temel ilkeler üzerinde uzlaşıldığını ve bugün son toplantının yapılacağını söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.