Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollanda’da kültür kurumları eylemde: Gerekçe, salgın önlemleri

Hollanda’daki kültür kurumları, Kapsalon Tiyatrosu’nun çağrısıyla salgının başından bu yana sektörde eşitsizlik yaşandığına dikkati çekip eylem kararı aldı.

Hollanda’da Kapsalon Tiyatrosu, hükümetin koronavirüs salgını önlemleri kapsamında tiyatro salonlarını kapalı tutup berber ve kuaförleri açmasına karşı bugün (19 Ocak) eylem yapacak. Bir günlük eylem çağrısı yapan Kapsalon’a diğer kültür kurumları da destek verdi.

Nijmegen Belediye Başkanı Hubert Bruls van Nijmegen ise kültür kurumları, henüz izin verilmediği halde kapılarını açarlarsa yaptırım uygulanacağı konusunda uyardı. Ayrıca, 22 belediyenin bağlı olduğu Kuzey ve Doğu Gelderland Güvenlik Bölgesi (VNOG) de aynı yönde bir açıklama yayımladı.

Müzelerden destek

Van Gogh Müzesi ve Concertgebouw’un da aralarında olduğu birçok kültür kurumu ise eyleme destek vermek için bugün izinleri olmadığı halde açılacaklarını duyurdu.

Van Gogh Müzesi’nin açıklamasında, müzenin bir günlüğüne kuaför salonuna dönüşeceği belirtildi. Açıklamada, “Amacımız, kültür sektöründeki vahim duruma ve müzelerin bir an önce yeniden açılması ihtiyacına dikkat çekmek” denildi.

Concertgebouw’dan bir sözcü de “Eylemi iptal edilemeyecek kadar önemli buluyoruz ve uyarı alma riskini göze alıyoruz” dedi.

Derleyen: Tuğbanur Toprak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.