Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda 11. gün: Nijerya ve Mısır, adlarını son 16 turuna yazdırdı

Afrika Uluslar Kupası, dün (19 Ocak) oynanan iki karşılaşma ile devam etti. D Grubu’nda Nijerya, Gine Bissau’yu 2-0 mağlup ederken, Mısır ise Sudan’ı 1-0 yendi. Bu sonuçların ardından, Nijerya ve Mısır, adlarını son 16 turuna yazdırdı. Sudan, son 16 turuna kalabilmek için altı grup içinde en iyi dört üçüncü takım arasına girmeyi bekleyecek.

Nijerya, grubunu lider tamamladı

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda, D Grubu karşılaşmaları sona erdi. Roumde Adjia Stadyumu, Gine Bissau-Nijerya maçına ev sahipliği yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlik ile sona ererken Nijerya, ikinci yarıda açıldı. Augustine Eguavoen’in öğrencileri, Umar Sadiq ve William Troost-Ekong’un attığı goller ile Gine Bissau’yu 2-0 mağlup etti. Nijerya, bu galibiyetin ardından puanını dokuza çıkardı ve grubunu ilk sırada tamamladı. Gine Bissau ise üç maç sonunda yalnızca bir puan toplayarak turnuvaya veda etti. 

Günün asisti seçilen Kelechi Iheanacho’nun pasında Umar Sadiq’in golü:

Gine Bissau-Nijerya karşılaşmasında maçın oyuncusu, William Ekong seçildi.

Nijeryalı taraftarlar, takımlarının oynadığı futboldan oldukça memnun gözüküyor:

Mısır, Sudan’ı tek gol ile geçti

D Grubu’nun diğer maçında Mısır ile Sudan kozlarını paylaştı. Galatasaray’dan Mostafa Mohamed ve Liverpool’dan Mohammed Salah’ın formasını giydiği Mısır, Sudan’ı ilk yarıda bulduğu gol ile mağlup etti. Carlos Queiroz’un ekibine galibiyeti getiren golü, Mohamed Abdelmonem kaydetti. Mısır, Sudan galibiyetinin ardından grubunu ikinci sırada noktaladı ve adını son 16 turuna yazdırdı. Sudan ise son 16 turuna kalabilmek için altı grup içinde en iyi dört üçüncü takım arasına girmeyi bekleyecek.

Mısır’a galibiyeti getiren Mohamed Abdelmonem’in golü:

Mısır-Sudan karşılaşmasında maçın oyuncusu, Ahmed Hegazy seçildi. 

D Grubu’nu ikinci sırada bitiren Mısır, adını son 16 turuna yazdırdı. 

Müsabakaların ardından D Grubu puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.