Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası Basın Enstitüsü: 2021’de Türkiye’de en az 241 gazeteci yargılandı

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) verilerine göre 2021 yılında Türkiye’de en az 241 gazeteci yargılandı, 28’i hakkında ceza verildi.

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Free Turkey Journalists kampanyasında yer alan dava gözlem programının yıllık istatistiklerini açıkladı.

Yayımlanan sonuçlarda şu veriler öne çıktı:

– 2021’de en az 241 gazeteci hakkında 135 dava dosyasında 294 duruşma yapıldı.

– 16 davada 28 gazeteciye toplam 83 yıl hapis cezası verildi. Hüküm verilen 16 davanın yarısından fazlasında (dokuz dava), gazeteciler “terör” suçlamalarından hüküm giydi, iki davada ise “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasından ceza verildi.

– 294 duruşmanın 38’i (yüzde 12) sanıkların bir kısmı veya tamamının beraatı ile sonuçlandı. Bu duruşmaların 16’sında (yüzde 5) ise sanıklar ceza aldı. Bu davalar içinde birden fazla sanığın yer aldığı dört duruşmada ise sanıklara hem beraat hem ceza kararı verildi.

– 2021’de görülen duruşmaların 244’ü (yüzde 83’ü) ileri bir tarihe ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.