Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (74): Türkiye’deki gündüz kuşağı programlarında yaşanan beş olay

Türkiye’de gündüz kuşağı programlarında yaşanan skandallar dönem dönem gündemde önemli yer tutuyor. “BeşiBirYerde” serimizin 73. bölümünde, Türkiye’de gündüz kuşağında tanık olunan beş skandalı sizin için derledik.

1- Palu Ailesi

Palu ailesi, Havva Palu’nun Aralık 2018’de kızı Meryem Tanhal ve torunu Melike Tanhal’ın bulunması için “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına katılmasıyla ülkenin gündemine oturdu. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi, cinsel istismar ve cinayetten yargılanan aile üyelerinden Tuncer Ustael’e ağırlaştırılmış müebbet, Meryem Tanhal’ın hürriyetinden yoksun bırakılması ve kasten öldürülmesine yardım ettiklerine kanaat getirdiği Havva Palu, İsa Palu ve Ayşe Palu’ya 14 yıl 2’şer ay hapis cezası, Emine Ustael’e ise 12,5 yıl hapis cezası verdi.

2- Ailesi tarafından yıllarca istismara uğrayan Dilek A.

Eylül 2021’de Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu “Vazgeçme” programına katılan Dilek A. (17), Gaziantep’te 12 yaşından beri ailesi tarafından bütün köye satıldığını söyledi. Küçük kardeşinin de ailesi tarafından satıldığını söyleyen Dilek A., “Satıldıktan sonra annem, babam oturup bizi izliyorlar. Tüm ailem işin içinde. Beni ve kardeşimi ailemden kurtarın” dedi.

Olayın gündeme gelmesinden sonra Gaziantep Valiliği, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Bahse konu olay televizyon yayınından yaklaşık altı ay önce 5 Nisan 2021 tarihinde Şahinbey Mahallesi Gülpınar Mahallesi’nde meydana gelmiş ve İlçe Jandarma Komutanlığımız kolluk sahasında gerekli işlemlere başlanmıştır. Aile içerisinde yaşanan karşılıklı suçlamalar ve şikayetler üzerine konu adli makamlar tarafından takip edilmektedir.”

3- Fatma Karadağ: “Her sabah kalktığımızda kardeşimin cesedini çiçek sular gibi suluyorduk”

Müge Anlı’nın programına katılan Fatma Karadağ, kardeşi Mehmet Karahan’ın, sevgilisi Cemal Durmaz tarafından gözünün önünde dövülerek öldürüldüğünü iddia etti. Karadağ ayrıca, kardeşinin cesediyle günlerce aynı evde kaldığını ve kokmaması için “çiçek sular gibi” suladıklarını söyledi. Kendisinin evde tutsak olduğunu iddia eden Karadağ, Müge Anlı tarafından, altı yıl içinde 568 kere, 32 farklı uzmanlık bölümü tarafından muayene edildiği gerekçesiyle yalanlandı.

4- Didem Arslan Yılmaz’ın Kürtçe konuşan kişiye müdahalesi

Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu “Vazgeçme” programına telefonla bağlanan Türkan Taşçı, Kürtçe konuşmaya başladığı anda sesi yayından alındı. Sunucu Yılmaz, “Türkan hanım bizim de anlamamız lazım. Türkan hanımı hattan alalım. Kızlara hakaret edemez, böyle de konuşamaz, biraz da anlarım ben Kürtçe’den, kesinlikle olmaz. Burası Türkiye Cumhuriyeti yani. O dili bilmiyoruz, bilsek anlayacağız da konuşacağız da. Bilmiyorum” dedi.

5- Esra Erol’dan 18 yaşındaki Elif Yıldırım’a canlı yayında sözlü şiddet

17 Ocak’ta Alanya’da kaybolan Elif Yıldırım’ın ailesi, kızlarının bulunması için Esra Erol’a başvurdu. Kadir Akkoyunlu ile ilişkisi olan Yıldırım’ın, Akkoyunlu ve eşi Ümit Akkoyunlu’nun yaşadığı evin çatısında saklandığı ortaya çıktı. Ümit Akkoyunlu bu durumu canlı yayında öğrendi. Canlı yayın esnasında yüzünün gösterilmesini istememesine rağmen yüzü gösterilen Yıldırım, Esra Erol’un sözlü
şiddetine maruz kaldı. Canlı yayında çığlıklarla ağlayan Yıldırım, ailesinin yanına dönmek istediğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.