Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İkizköylüler’in Akbelen Ormanı direnişi 200’üncü gününde

Köylerinin bir mahallesi 2019’da, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine ait linyit madeni tarafından yutulan İkizköy halkı, madenin genişleme rotasındaki Akbelen Ormanı’nı korumak için yıllardır mücadele ediyor. Bu mücadele 17 Temmuz 2021’de Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin kesim için Akbelen Ormanı’na girmesiyle çadırlı nöbete dönüştü. 17 Temmuz 2021’de başlayan çadır nöbeti bugün 200’üncü güne ulaştı.

Kamera & Kurgu: Doğu Eroğlu

İkizköy sakinleri ve Muğla’dan çadır nöbetine destek verenler, 200 günlük çadır nöbetinin satırbaşlarını Medyascope’a anlattı.

İkizköylüler, YK Enerji firmasına Akbelen Ormanı’nda linyit madenciliği yapması için verilen açık orman işletme izninin iptali için dava açmış, Muğla 1. İdare Mahkemesi 11 Ağustos 2021’de şirkete Orman Genel Müdürlüğü tarafından verilen iznin yürütmesini durdurmuştu.

Yargı sürecinde sıradaki adım, dava kapsamında gerçekleştirilecek keşif ve bilirkişi incelemesi. Eylül 2021’de yapılan ve iptal edilen keşfin ardından mahkeme keşif için 8 Şubat 2022 tarihini belirledi.

Çadır nöbetinde 200 günü geride bırakan İkizköylüler, şimdi bilirkişi keşfini bekliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.