Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li milletvekillerinden gazeteci Sedef Kabaş’a ziyaret – Kabaş: “Oğluma doğum gününde bir mesaj dahi iletemedim”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kadın milletvekillerinden oluşan bir heyet, “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ı Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ziyaret etti. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Bu tutuklamalar, soruşturmalar toplumda korku ve baskı yaratmak için yapılıyor” dedi.

Sedef Kabaş’ın cesur ve yürekli bir kadın olduğunu belirten Karaca, “Sedef Kabaş sadece cumhurbaşkanına hakaret ettiği için tutuklu değil. Sedef Kabaş’ın cesur, yürekli kadınları baskı altına almak amacıyla tutuklandığını düşünüyoruz. Kabaş tutuklu olarak yargılanmamalıdır. Bizler şunu biliyoruz ki bu tutuklamalar, soruşturmalar toplumda korku, baskı yaratmak ve doğruların halkla buluşmasının önündeki engelleri daha da yükseltmek için yapılıyor. Bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.  

Kabaş’tan oğluna doğum günü mesajı

Sedef Kabaş’ın cezaevi koşullarında herhangi bir sıkıntı veya sorun yaşamadığını belirten Karaca, şöyle devam etti:

“Kabaş, cezaevinde hangi siyasi görüşten olursa olsun müthiş bir kadın dayanışması olduğunu söyledi. Ayrıca Sedef Kabaş’ın oğluna mesajı var. 30 Ocak günü Sedef Kabaş’ın oğlunun doğum günüymüş. Dedi ki ‘Oğluma doğum gününde bir mesaj dahi iletemedim. Sizler aracılığıyla ona şunları söylemek isterim: ‘Daha yaşanabilir bir Türkiye için verdiğim mücadele belki de sana verebileceğim en büyük hediye sevgili oğlum. İnanıyorum ki sevgili oğlum, sen ve senin gibi tüm gençler bu ödenen bedellerle daha iyi bir ülkede yaşayacak. Doğum günün kutlu olsun sevgili oğlum.'”

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru

Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sedef Kabaş adına Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunduklarını açıkladı. Akdeniz, “Başvuruyu İfade Özgürlüğü Derneği hukuk ekibi ve avukat Uğur Poyraz birlikte hazırladı. Başvuru Kerem Altıparmak tarafından Ankara’dan ve elden AYM’ye sunuldu” dedi.

Ne olmuştu?

Gazeteci Sedef Kabaş, Tele 1 televizyonundaki programda, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle 22 Ocak gecesi saat 02.00 sıralarında gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Kabaş, savcılıktaki işlemlerinin ardından “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla sevk edildiği nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklandı.

Sedef Kabaş Tele 1’de katıldığı programda, “Meşhur bir söz vardır, ‘Taçlanan baş akıllanır’ diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Hadi onu söylemeyeyim, büyükbaş hayvan diyeyim. ‘Büyükbaş bir hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz, o saray ahır olur’ denir. Yani tam tersini ifade eder” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.