Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Günlük vaka sayısı 35 günde beş kat arttı, vaka başına ölüm oranı giderek azalıyor

Koronavirüs salgını Türkiye’ye sıçradığından beri ilk kez dün (1 Şubat) günlük vaka sayısı 100 bini aştı. Yeni vaka sayısı son 35 günde beş kat artarak 20 binlerden 100 bin bandına yükselirken günlük ölüm sayısı aynı düzeyde artmadı. Eylül ayında yüzde 1 civarında olan vaka başına ölüm oranı ise yüzde 0,23’e geriledi.

Türkiye’deki ilk koronavirüs vakası 11 Mart 2020 tarihinde tespit edildi. Aradan geçen yaklaşık iki yıllık süreçte ilk kez geçen salı günü (1 Şubat), bir günde tespit edilen vaka sayısı 100 bini geçti. Vaka sayılarındaki artış giderek hızlanıyor. Son 35 günde günlük vaka sayısı beş kat artarken son bir ayda ise 40 binlerden 100 bin bandına yükseldi.

Günlük ortalama vefat sayısı düşüyor

Aylara göre günlük vefat ortalaması ise eylül ayından beri kademeli şekilde azalıyor. Eylül ayında bir günde ortalama 245 kişi vefat ederken bu sayı ocak ayında 163’e düştü.

Son altı ayda 36 bin 84 kişi vefat etti

Salgın başladığından beri Türkiye’de resmi verilere göre 87 bin 614 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu kişilerin 61 bin 480’i 2021 yılında vefat etti. Bu yılın eylül ayından beri aylara göre toplam ölüm sayısı giderek azalsa da son altı ayda toplam 36 bin 84 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Vaka başına görülen ölüm sayısı düşüyor

Vaka başına göre görülen ölüm sayısında ise ocak ayında ciddi bir düşüş meydana geldi. Önceki iki ayda 100 vaka başına 0,8 vefat görülürken ocak ayında bu sayı 0,23’e geriledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.