Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’ya sert yanıt: “O liyakatsiz şahsiyet bakan yardımcılığını yapsın, ahlaksızlığa doğru adımlar atmasın”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, MOBESE görüntülerinin servis edilmesine ilişkin “Kimse kendi beceriksizliklerini 48 saat uyumadan vatandaşın yanında olmuş polisimize, jandarmamıza iftira atarak kapatmasın” diyen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’ya çok sert yanıt verdi. İmamoğlu, “O liyakatsiz şahsiyet, bakan yardımcılığını yapsın, ahlaksızlığa doğru adımlar atmasın. Bakan yardımcılığı yaparsa liyakatli olduğunu ispat eder” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (4 Şubat) Üsküdar’daki Mihrimah Sultan Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra 3. Ahmet Çeşmesi’ni ziyaret etti, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, balıkçıda yediği yemeğin MOBESE görüntülerinin servis edilmesiyle ilgili “Kimse kendi beceriksizliklerini, liyakatsizliklerini, deyim yerindeyse, ‘cambaza bak’ diyerek 48 saat boyunca uyumadan vatandaşımızın yanında olmuş, çalışmış polisimize, jandarmamıza iftira atarak örtmeye kalkmasın” diyen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’ya sert yanıt verdi.

“Muhatabım değil, onun bakanı da muhatabım değil”

O liyakatsiz şahsiyet bakan yardımcılığını yapsın. Ahlaksızlığa doğru adımlar atmasın” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakan yardımcısı bize hakaret ediyor. Bakan yardımcılığı yaparsa liyakatli olduğunu ispat eder. Ama burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hem laf yetiştiriyor hem de hadsiz bir biçimde askerimize, polisimize laf etmekten bahsediyor. Kim askere, polise laf etmiş? Hangimiz cambaza bak diyormuş? Kendi sözlerine dikkat etsin. Muhatabım değil, onun bakanı da muhatabım değil. Ben gerekli muhatabı olunan bütün yargı mensuplarına çağrımı yaptım. Ben valimize çağrı yaptım. Emniyet müdürüne, o masanın başında bulunan memura çağrı yapmıştım. Bakan yardımcısı muhatap olduğuna göre demek ki bu işin sorumlusu bakanlık.

“İşine baksın, işini yapsın”

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da şöyle seslendi:

Sayın Bakan derhal bu densizle, bu hadsiz ve liyakatsiz bakan yardımcısıyla ilgili işleme başlasın. Ve bizim sorularımıza cevap versin. MOBESE işi basit bir iş değildir. Henüz cevap gelmedi. Çünkü henüz diyorum ya ben Allah’a kulluk ediyorum artık kime kulluk ediyorlarsa henüz oradan herhalde bir onay almadılar ki cevap veremiyorlar. Ancak böyle kahramanlık peşinde koşan zavallı cevaplar vermekle meşguller. Zavallılıklarına devam etsinler. MOBESE işi ciddi bir iştir. MOBESE işinin kimin başına geleceği belli olmaz. Herhangi bir vatandaşın, herhangi bir kişinin, yetkilinin, görevlinin başına gelebilir. Bu önemli bir mesele. İşine baksın, işini yapsın.”

İmamoğlu’ndan valiliğe yanıt

İmamoğlu, İstanbul Valiliği’nin, İBB’ye bağlı İstanbul Vakfı hakkında iki AVM’de dijital yöntemlerle “izinsiz” yardım topladığı gerekçesi ile yasal işlem başlatmasını da değerlendirdi. Süreci takip ettiklerini belirten İmamoğlu, şöyle konuştu: “İstanbul Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 30 yıldır her belediye başkanının hayır işleri için kullandığı bir vakıf. Bu vakfımız şu an çok güzel işlere imza atıyor. Ne yazık ki aylardır maaşı ödenmemiş personelin olduğu bir şekilde devraldığımız bir vakıftı. Şimdi 100 binlerce insanımıza kurban eti dağıtabilen, binlerce insanımıza burs imkânı sağlayabilen, çok faydalı, eğitim ile ilgili işlere imza atabilen bir vakfa dönüştü. Vakfımızın öğrenci bursları ile ilgili çabasına aldığım hukuki detaylarda eksikliği bulmak için nereden baktığınıza bağlı. İstanbul Vakfı, İBB’nin vakfı olduğu gibi, valilikten bile temsilcisi var. Arayıp sormama nezaketsizliğini gösteren hangi mülki idareci varsa onları hukuka, adalete ve kamuya hizmet etme çabasında olan kurumlara nezaket göstermeye davet ediyorum. Bu vakıf, İBB’nin, İstanbul halkının vakfı. İnceleyeceğim, bakacağım ve gerekli kişileri aramaktan imtina etmem, ararım. Valiliğe bu sorumu soracağım.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.