Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna krizi: “Türkiye, ABD, NATO ve Rusya nezdinde inanılırlık sorununu çözmeden arabuluculuk üstlenemez” – E. Büyükelçi Hakan Okçal ile söyleşi

Ukrayna krizi konusunda Rusya ile Ukrayna arasında liderler düzeyinde arabuluculuk öneren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiev ziyareti sırasında Türkiye’nin üstlenmek istediği rolü “ev sahipliği” olarak değiştirdi. Erdoğan “Liderler seviyesinde bir zirveye ya da teknik düzeyde görüşmelere memnuniyetle ev sahipliği yapabileceğimizi bugünkü görüşmelerimizde bir kez daha vurguladım” dedi. Emekli büyükelçilerimizden Hakan Okçal da nitekim, Ankara’nın ABD, NATO ve Rusya nezdinde “inanılır ve güvenilir müttefik ve ortak” olduğunu yeniden kanıtlamadan herhangi bir arabuluculuk girişiminin kabul görmeyeceğine dikkat çekiyor. Okçal Ukrayna krizini, ABD’nin, NATO’nun ve Rusya’nın neler hedeflediğini anlatarak analiz ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler