Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fatih Arda İpcioğlu ve Furkan Akar, 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye tarihine geçti

2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları, politik restleşmeleri arka planda bırakarak 4 Şubat ‘ta başladı. Pekin Ulusal Stadyumu’ndaki açılış töreninde Türk bayrağını, Furkan Akar ve Ayşenur Duman taşıdı.

“Uçan Türk” lakaplı Fatih Arda İpcioğlu, kayakla atlamada önce 74.5 metrelik atlayış ve 52.8 puanla elemeleri geçti ve Türkiye’nin kış olimpiyatları tarihinde bunu başaran ilk sporcu oldu. Ardından normal tepe 1. turunda 99.0 metrelik atlayışı ve 115.0 puanla final biletini alamayan Fatih Arda, yarışı olimpiyat 36’ncısı olarak tamamladı.

Fatih Arda İpcioğlu, Türk halkına teşekkür etti:

Sürat pateni sporcumuz Furkan Akar ise kısa mesafe 1000 metre elemelerinde 1:25.462’lik derecesiyle serisinde ikinci olarak çeyrek finale kaldı. 19 yaşındaki milli sporcunun elde ettiği bu başarı, ilk kez katıldığımız bir branşta tarihe geçti. Ardından Furkan, çeyrek finalde 1:25.490 derecesiyle ilk sırayı aldı ve yarı finale yükseldi.

Furkan Akar mutluluğunu sosyal medya hesabından paylaştı:

Yarı finalde 1:27.102’lik derece yapan Furkan Akar finale kalamadı ancak Final B adımında 1:36.52’lik derecesiyle olimpiyat altıncısı oldu ve Kış Olimpiyat Oyunları tarihimizdeki en büyük başarıyı elde etti.

Furkan Akar’ın tarihe geçen performansı:

Bugün (7 Şubat) sahne alan bir diğer temsilcimiz Özlem Çarıkcıoğlu, Alp disiplini büyük slalom mücadelesinde inişlerde sırasıyla 1:15.98 ve 1:14.75 dereceleriyle toplam sürede oyunları 48. sırada tamamladı.

Özlem Çarıkcıoğlu’nun performansı:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.