Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Özkiraz hakkında Cübbeli Ahmet Hoca’ya hakaretten yakalama kararı çıkarıldı

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz hakkında, 2019 yılında attığı bir tweette “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’ye ”hakaret ettiği” iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı. İfade veren Özkiraz, serbest bırakıldı. Medyascope’a konuşan Özkiraz, “CHP üyesi olduğum için ben de Cübbeli Ahmet’ten partiye ve milletvekillerine hakaretten davacı oldum” dedi.

Kemal Özkiraz, “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’ye tepki gösterdiği paylaşımı nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Medyascope’a konuşan Özkiraz, Ahmet Mahmut Ünlü’nün 23 Kasım 2019’daki paylaşımında, CHP’yi ve CHP milletvekilleri Erdal Aksünger ve Cihangir İslam’ı hedef alması nedeniyle kendisinin de bir tweet atarak Ünlü’ye karşılık verdiğini anlattı. Attığı tweet nedeniyle, Ünlü’nün kendisinden şikayetçi olduğunu ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirten Özkiraz, şunları söyledi:

“Normal hukuki prosedür, ifadeye çağrılıp da ifade vermeye gitmeyince yakalama kararı çıkarılır. Benim hakkımda da yakalama kararı çıkarılmış. Geçen perşembe günü (3 Şubat) İzmir’de bir otelde kalırken polislerce yakalandım ve nöbetçi savcılık, ‘Polisçe ifadesinin alınmasına gerek yok, iki gün içinde savcılığa giderek ifade versin, serbest bırakın’ dedi. Bunun üzerine serbest bırakıldım. Bugün de Nazilli’de savcılığa giderek ifade verdim. CHP üyesi olduğum için ben de Cübbeli Ahmet’ten partiye ve milletvekillerine hakaretten davacı oldum, davalar görülecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.