Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları tüm hızıyla devam ediyor: Ireen Wust, Kamila Valieva, Nils van der Poel, Nathan Chen ve Max Parrot’un performansları – Karantina otelindeki yemekler

2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları tüm hızıyla sürerken, ilklere, rekorlara, hafızalardan silinmeyecek anlara şahit oluyoruz.

Ireen Wust

Ireen Wust, yalnızca sürat pateni değil, olimpiyat oyunları tarihine adını altın harflerle yazdırdı. 35 yaşındaki Wust, kadınlar sürat pateni 1500 metre yarışında 1:53.28’lik derecesiyle olimpiyat rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Bu başarıyla Hollandalı sporcu, beş farklı olimpiyatta bireysel olarak altın madalya kazanan ilk sporcu olarak tarihe geçti. Ireen Wust daha önce 2006 Torino (3000m), 2010 Vancouver (1500m), 2014 Sochi (3000m) ve 2018 PyeongChang’de (1500m) de altın madalya kazanma başarısı göstermişti.

Sürat pateninde 1500 metre yarışında Japon patenci Miho Takagi gümüş, Hollandalı Antoinette de Jong bronz madalyanın sahibi oldu.

Ireen Wust’un olimpiyat rekoru kırdığı performansı:

Kamila Valieva

Kamila Valieva, Capital Indoor Stadyumu’nda gerçekleşen artistik buz pateni takım mücadelesinde, olimpiyat tarihinde dörtlü atlayış gerçekleştiren ilk kadın olarak tarihe geçti. Henüz 15 yaşındaki Rus sporcu, performansıyla Rusya Olimpiyat Komitesi’ni zirveye taşıdı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) gümüş, Japonya bronz madalyanın sahibi oldu.

Kamila Valieva’nın iki kere dörtlü atlayış yaptığı performansı:

Nils van der Poel

Olimpiyat rekoru kıran bir diğer isim, erkekler 5000 metre sürat pateninde 6:08.84 derecesiyle tarihe not düşen ve altın madalyanın sahibi olan Nils van der Poel oldu. 2018’de PyeongChang’de 14. olmasının ardından spora iki yıl ara veren İsveçli’nin dönüşü muhteşem oldu ve Pekin’de, son iki turdaki harika performansıyla zafere uzandı.

25 yaşındaki van der Poel’in ardından Hollandalı Patrick Roest gümüş, Norveçli Hallgeir Engebraaten bronz madalyayı boyunlarına geçirdi.

Nils van der Poel buzda süzülüyor

Nathan Chen

Buz pistindeki bir diğer öne çıkan performansa, Nathan Chen imza attı. Altın madalya için favorilerden ABD’li patenci, hatasız ve etkileyici performansıyla artistik patinajda kısa program lideri oldu.

22 yaşındaki Chen, Charles Aznavour’dan “La Boheme” şarkısında gösterdiği performansla 113.97 puan topladı ve bu anlamda dünya rekoru kırdı. Erkekler kısa programda, sakatlıktan dönen iki olimpiyat altın madalyası sahibi Yuzuru Hanyu, dörtlü Salchow atlayışını eksik yapması sebebiyle puan kaybı yaşadı ve 95.15 puanla sekizinci sırada yer aldı.

Henüz 18 yaşındaki, 2021 dünya ikincisi Yuma Kagiyama, topladığı 108.12 puanla etkileyici bir performans gösterdi ve sezonun kendisi adına en yüksek puanını elde etti.

Nathan Chen’in performansı:

Max Parrot

Son yıllarda kış sporlarında en özel hikayelerden birinin başrolünde Max Parrot var. Kanadalı snowboardcu, “slop” disiplininde elde ettiği 90.96 puanla altın madalyanın sahibi oldu. 2018’de gümüş madalya kazanan Parrot, ardından geçen bir yıl içinde koyulan kanser teşhisinin ardından tedavi gördü ve ilham verici şekilde pistlere döndü.

Max Parrot’un başarısının sırrı, “Güne başladığımda küçük detaylardan yaptığım spora olan sevgime, her gün hayatımı takdir ediyorum” sözlerinde saklı. Zhangjiakou’nun ev sahipliği yaptığı snowboard slop disiplini mücadelesinde gümüş madalyayı Çinli Su Yiming, bronz madalyayı Kanadalı Mark McMorris kazandı.

Çocuk filmlerinin Çin’deki yıldız ismi olan ve snowboard kariyerini seçen 17 yaşındaki Yiming, Çin’e bu alanda ilk madalyasını kazandırmış oldu.

Karantina otelindeki yemekler

2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları’nda gündem maddelerinden biri, unutulmaz bireysel performansların yanı sıra karantina otelindeki yemekler oldu. Rus biatlet Valeria Vasnetsova, Instagram hesabında yediği öğünün fotoğrafını paylaşıp, “Sadece makarna yiyebiliyorum çünkü diğer yemekler yenemeyecek seviyede. Bütün gün uyuyorum çünkü yataktan kalkacak enerjiyi bulamıyorum. Kilo kaybediyorum, çok yoruldum” diye yazdı. Vasnetsova, daha sonra bu paylaşımını sildi.

Vasnetsova’nın paylaşımının ekran görüntüsü alınmış hali:

Bu çağrı etkili oldu ve Rus biatlon takımının sözcüsü Sergei Ayeryanov, Associated Press’e verdiği röportajda sporcularının, sebze ve yoğurt da içeren daha iyi bir öğün aldığı bilgisini paylaştı. Finlandiyalı buz hokeyci Jukka Jalolen de karantina otelindeki yemeklerden şikayetçi olmuştu.

Medyascope Spor Editörü Doğa Üründül’ün sunduğu, gazeteciler Şevket Furkan Erbay ve Mustafa Taha’nın katıldığı “Spordan Bahset”e buradan ulaşabilirsiniz:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.