Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kalelerinden Isparta’da seçmenler, yaşanan elektrik krizinin ardından ne düşünüyor?

Haber, kamera & kurgu: Aytuğ Özçolak

Isparta, 2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 58, 2019’daki yerel seçimlerde ise AKP’nin yüzde 38, MHP’nin yüzde 30 oy aldığı, Cumhur İttifakı’nın oldukça kuvvetli olduğu bir il. “Cumhur’un kaleleri” serimizin bu bölümünde 3 Şubat’ta yağan şiddetli kar sonrası karanlığa gömülen şehirde seçmenin nabzını tuttuk.

Mikrofonumuza konuşan vatandaşlardan bazıları ekonomik gerekçelerle bazıları ise şehirde yaşanan elektrik krizinin ardından siyasi görüşünün değiştiğini söyledi. Seçmenlerin büyük çoğunluğu, AKP’li belediyenin çalışmalarından memnun olmadıklarını dile getirdi ancak doğal afetlere karşı belediyenin pek de bir şey yapamayacağını söyleyenler de vardı.

Yerel siyasetçiler krizden, belediyeyi ve şehrin elektrik dağıtımını yapan CK Enerji Akdeniz Elektrik’i sorumlu tutuyor. Yerel seçimlerde aldığı yüzde 28’lik oyla şehirde kritik bir konumda bulunan İYİ Parti’nin Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Devletimiz özelleştirmeleri yaparken vatandaşa altyapıların daha iyi hale geleceğini söylemişti. Bu altyapı çalışmaları nerede? Cengiz-Limak-Kolin ortaklığı Akdeniz Elektrik’i 10 yıl önce aldı. Altyapı çalışmaları nerede? Bugün hâlâ şehir merkezinde tahta elektrik direkleri var. Havalimanı yaptınız çöktü, yol yaptınız çöktü, elektrik şirketi aldınız elektrik veremiyorsunuz. Sizin bu ülkeye faydanız nedir?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı ise hem belediyenin hem de merkezi yönetimin krize kayıtsız kaldığını söyledi:

“Elektrik kesintileri 80 saate yakın vatandaşlarımızı mağdur etti. Kış günündeyiz, çok büyük mağduriyetler yaşandı. Fakat bu kadar kayıtsız kalınması akıl alır gibi değil. Bunu açıklama imkânları yok. Meteorolojik öngörüler var. Bu kar yağışının geleceği günler öncesinden belli. Siz neden gerekli hazırlığı yapmıyorsunuz, neden kriz masası bu kadar geç oluşturuldu?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.