Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NewsLabTurkey, Yerel Kuluçka Programı başvurularının başladığını duyurdu

NewsLabTurkey, Nisan 2022’de başlayacak olan Yerel Kuluçka Programı başvurularının başladığını duyurdu. NewsLabTurkey Kuluçka Programı, yerel gazetecilik alanında çalışan ya da çalışmak isteyen, bu alanda yeni bir proje başlatmak ya da mevcut projesini büyütmek ve geliştirmek isteyen kişi ve ekipleri desteklemeyi amaçlıyor.

Yerel Kuluçka Programı 23 Nisan’da başlayarak bir hafta sürecek ve İzmir-Seferihisar’da gerçekleşecek yüz yüze eğitim kampı ile başlayacak. Ardından mayıs ayı içinde iki haftalık çevrimiçi dersler ve devamında iki haftalık mentorluk oturumları gerçekleştirilecek. Haziran ayında eğitim ve mentorluk oturumlarının tamamlanmasının ardından katılımcılar eylül ayının sonuna kadar projelerini hayata geçirmek için çalışacak. 

Program, yalnızca gazetecilik becerileri, trendleri ve gazetecilik etiğini değil, gazeteciliğin değişen günümüz koşullarında işlevsel olabilecek iş modelleri ile girişimcilik konularını da içeren ve katılımcılarının ileride de sürdürülebilir habercilik pratiklerini benimsemelerini amaçlıyor. 

Yerel Kuluçka Programı’nda hangi dersler var?

Yerel Kuluçka Programı’nda dersler iki ana gruba ayrılıyor. Zorunlu dersler her katılımcının katılacağı ve kendilerini hem proje yönetimi hem de gazetecilik konusunda geliştirebilecekleri derslerden oluşuyor. Seçmeli dersler ise katılımcıların ihtiyaçlarına ve kendilerini geliştirmek istedikleri alanlara göre seçebilecekleri daha özel başlıklara odaklanıyor.

Zorunlu Dersler: Video Prodüksiyonu ve Haber Sunumu, Taktiksel Medya Araçları, Dijital Reklam ve Gelir Modelleri, Proje Yazımı ve Proje Raporlama, Podcast Yapımcılığı, Google Analytics ve Ölçümleme Teknolojileri, Teyitçilik, İklim ve Çevre Gazeteciliği.

Katılımcılara uzman desteği

Yerel Kuluçka Programı’nın her bir katılımcısı sunmuş olduğu proje fikri hakkında uzman olan kişilerle çalışarak projesinin gerekliliklerini yerine getirebilmesi için destek alacak. 

Programa kabul edilen projelere, başarıya ulaşmalarını desteklemek ve üretim süreçlerinde harcanan temel masraflar konusunda yardımcı olmak için ödenek sağlanacak. İki farklı seviyede belirlenen ödenekler, projelerin ihtiyaçları ve büyüklüğüne göre verilecek. 

Açık Çağrı kimlere yönelik?

– Serbest çalışanlar, mezunlar ve kariyerinin başındaki gazeteciler veya profesyonel gazeteciler

– Habercilik üzerine deneyimi olanlar (üniversitede gazetecilik ve/veya yeni medya eğitimi almış olmak zorunlu değil)

– Harika bir yerel gazetecilik odaklı haber projesi olanlar (devam eden bir proje de olabilir)

– Nisan ayında İzmir-Seferihisar’da gerçekleşecek eğitim kampı da dahil olmak üzere derslere ve mentörlük oturumlarına katılma gerekliliğini yerine getirebilecek kişiler.

Yerel Kuluçka Programı’nın katılımcıları becerilerine, deneyimlerine ve fikirlerine dayalı olarak seçilecek. Yerel gazetecilik merkezinde kırılgan toplulukların ifade özgürlüğü ve bakış açıları, demokrasi, insan hakları, iklim değişikliği ve çevresel sürdürülebilirliğe odaklanan proje konseptlerinin yanı sıra kadınların ve “non-binary” kişilerin başvuruları öncelikli olarak değerlendirilecek.

Yerel Kuluçka Programı’na nasıl başvurulur?

Başvuru formları 10 Mart 2021 saat 23:59’a kadar eksiksiz doldurarak gönderilecek. Başvurular jüri tarafından değerlendirilecek. Başvuru sahiplerinden bazıları ile video görüşme yapılmak üzere iletişime geçilebilecek. Değerlendirme sonucunda başarılı olan adaylarla 28 Mart 2022 tarihlerinde iletişime geçilecek. Başvurusu olumsuz sonuçlanan adaylara ise 4 Nisan 2022 tarihinde bilgi verilebilecek.

Daha fazla bilgi ve başvuru formu için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.