Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (106): Taksim’de iki trans kadına bıçaklı saldırı & Pınar Kılavuz ile Fransa’da dönüşüm terapisinin yasaklanması

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini her cumartesi 19:00’da ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, Pınar Kılavuz ile Fransa’da dönüşüm terapisinin yasaklanmasını konuştuk

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül

İstanbul-Beyoğlu’nda çalışan trans kadınlar, 15 Şubat’ta İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde bir araya gelerek bir kulübün işletmecisi ve çalışanlarının, kendilerini zorla kulüpte çalıştırdıklarını ve “cadde parası” adı altında tehditle haraç kestiklerini açıklamıştı. Haraç kesen erkekler 15 Şubat gecesi Kumsal’ı*, 18 Şubat gecesi ise Selin’i* bıçakladı. Şikayetçi olan kadınlar yaşadıklarını Medyascope’a anlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yine LGBTİ+’ları hedef aldı. Gaziantep’te konuşan Soylu, “Sabahtan akşama kadar Batı ülkeleri LGBT’yi savunan bu düşüncelere milyonlarca dolar para aktarıyor” dedi.

Kadıköy Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Ahmet Koyunoğlu, belediye meclisindeki konuşmasında Yerel Eşitlik Eylem Planı’nda LGBTİ+’ların yer almasını eleştirerek hakaret içeren ifadeler kullandı. Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Koyunoğlu’nun homofobik söylemlerine cevap verdi.

Türkiye İşçi Partisi, 61. kuruluş yıldönümü vesilesiyle İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde bir kongre düzenledi. “Müdahale Kongresi”nde, “Krizlere Devrimci Müdahale” başlığı altında bir bildiri yayımlandı. Bildiride, müdahale edilmesi gereken krizler sıralandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.