Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Pekin Kış Olimpiyatları sona erdi: Organizasyon tarihinin en başarılı ülkesi Norveç’in performansı – Türkiye, Çin’den madalyasız döndü

Çin’in başkenti Pekin’de 4 Şubat – 20 Şubat 2022 tarihlerinde düzenlenen 24. Kış Olimpiyat Oyunları, dün (20 Şubat) yapılan kapanış töreniyle sona erdi. Büyük heyecana sahne olan Olimpiyat Oyunları’nın en başarılı ülkesi; 16 altın, 8 gümüş, 13 bronz madalya ile Norveç oldu. Pekin Kış Olimpiyatları’nda dört dalda yedi sporcunun temsil ettiği Türkiye, Çin’den madalyasız döndü. 

Pekin Kış Olimpiyatları’na görkemli kapanış

Çin’in başkenti Pekin’de 4 Şubat – 20 Şubat 2022 tarihlerinde düzenlenen 24. Kış Olimpiyat Oyunları, dün (20 Şubat) yapılan kapanış töreniyle sona erdi. Ulusal Stadyum Kuş Yuvası’nda gerçekleştirilen törende ”Büyük Kar Tanesi” 300 saatten fazla yakılarak, 16 gün süren olimpiyatların sona erdiği duyuruldu. Renkli anlara sahne olan törende çocuklar, kar tanesi şeklindeki fenerleri kullanarak stadyum zemininde Çince ”kış” karakterinden esinlenen bir amblem oluşturdu. 

Kariyerinde iki olimpiyat ve iki dünya şampiyonluğu bulunan Japon buz patenci Yuzuru Hanyu, kapanış törenindeki performansıyla izleyenleri büyüledi. 

Norveç, oyunlara damga vurdu

Büyük heyecana sahne olan Kış Olimpiyat Oyunları’nın en başarılı ülkesi; 16 altın, 8 gümüş, 13 bronz madalya ile Norveç oldu. Kış olimpiyatları tarihinde en çok altın madalya kazanan ülke rekorunu Pekin’de kıran Norveç, oyunlarda tüm zamanların en çok madalyalı ülkesi unvanını korudu. Genel klasmanda 12 altın, 10 gümüş ve 5 bronz madalyalı Almanya ikinci, 9 altın, 4 gümüş, 2 bronz madalya ile ev sahibi Çin üçüncü sırada olimpiyatları tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri, dördüncü sırayı elde ederken İsveç, madalya sıralamasında beşinci sırada yer aldı. 2010 yılından bu yana en düşük madalya sayısında kalan İngiltere ise oyunları 1 altın ve 1 gümüş ile tamamladı. 

Türkiye, Çin’den eli boş döndü

Organizasyonda Türkiye’yi kayakta altı, sürat pateninde bir olmak üzere toplam yedi sporcu temsil etti. Kayakla atlamada Fatih Arda İpcioğlu, Alp disiplininde Özlem Çarıkçıoğlu ve Berkin Usta, kayaklı koşuda Özlem Ceren Dursun, Ayşenur Duman ve Yusuf Emre Fırat; sürat pateninde Furkan Akar yarıştı. Ancak ülkemizi temsil eden milli sporcular, madalya sevinci yaşayamadı. Kayakla atlamada Fatih Arda İpcioğlu birinci turda yarışma hakkı elde ederken, Furkan Akar ise Çin’deki en başarılı sporcumuz oldu. Kısa kulvar sürat pateninde olimpiyat kotası alan ilk milli sporcu olan Furkan, yarışı altıncı sırada tamamlayıp Türkiye adına bir ilki gerçekleştirdi. 

2022 Pekin Kış Olimpiyatları ile ilgili haberlerimiz:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.