Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat’ın yıldönümünde 28 başörtülü kadınla bir araya gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat’ın yıldönümünde 28 başörtülü kadın ile bir araya gelecek. Medyascope‘un edindiği bilgilere göre görüşme 27 Şubat’ta İstanbul’da basına kapalı yapılacak.

Kılıçdaroğlu 28 başörtülü kadın ile buluşacak

Medyascope muhabiri Sema Kızılarslan’ın edindiği bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinin yıldönümü öncesi 28 başörtülü kadınla bir araya gelecek.

27 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezi’nde Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Prof. Dr. Necmettin Erbakan anmasına katılmak için İstanbul’a gelecek olan Kılıçdaroğlu, anma öncesi sabah saatlerinde 28 başörtülü kadınla görüşecek.

CHP’li yetkililer Kılıçdaroğlu’nun 28 başörtülü kadınla buluşmasını doğruladı ancak buluşmanın nerede olacağı konusunda bilgi vermedi.

“Hellaleşme” çağrısında bulunmuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM grup toplantısında helalleşme çağrısında bulunmuş, “28 Şubatçılar’ın açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz” demişti.

Altı muhalefet lideri mutabakat metnini 28 Şubat’ta açıklayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat Pazartesi günü ise Ankara’daki Bilkent Otel’de İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile birlikte güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili mutabakat metnini açıklayacak. Ortak açıklama saat 13.30’da başlayacak.

Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine geçen hafta cumartesi günü (12 Şubat) İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara-Ahlatlıbel’de bir araya gelmişti. Toplantı sonrası yazılı açıklamada, üzerinde uzlaşıya varılan yeni sistemle ilgili mutabakat metninin 28 Şubat’ta kamuoyuna açıklanacağı duyurulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.