Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

14 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunmakla suçlanan baba tutuksuz yargılanıyor – Anne Y.T.: “Kızım ilk duruşmadan bugüne altı kere intihar girişiminde bulundu”

14 yaşındaki kızı N.’ye cinsel istismarda bulunmakla suçlanan baba T.K.’nın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün (24 Şubat) İstanbul Anadolu Adliyesi’nde yapıldı. T.K.’nın tutuklanması talebini yine reddeden mahkeme, gelecek duruşmanın 7 Temmuz 2022’de yapılmasına karar verdi.

Şu anda 15 yaşında olan kız çocuğu N., 13 Nisan 2021’de annesi Y.T.’ye babasının kendisini istismar ettiğini anlatmış, anne yaşananları öğrenir öğrenmez baba T.K.’dan şikayetçi olmuştu. Baba gözaltına alınmış ancak daha sonra serbest bırakılmıştı. 11 Kasım 2021’de yapılan ilk duruşmada teknik aksaklıktan dolayı N.’nin ifadesi alınamamış ve baba T.K.’nın tutuklu yargılanması talebi reddedilmişti

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde bugün (24 Şubat) yapılan ikinci duruşmayı, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden Av. Nilda Baltalı ve Hande Gündoğdu takip etti. Yaklaşık 50 dakika gecikmeyle başlayan duruşmaya N., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak ifade verdi. Babasının kendisini istismar ettiği anları anlatan N.’ye sanık avukatı Fatih Öztürk olayı neden şimdi anlattığını, daha önce niye anlatmadığını sormak istedi ancak N.’ye soruları yönelten psikolog ve mahkeme başkanı, bu soruya izin vermedi.

Sanık avukatı N.’nin sevgilisinin olup olmadığını sordu

Duruşmada N. ile aynı yaşlarda olan arkadaşı Z. de ifade vererek, N.’nin istismar edilmesi ile ilgili bildiği detayları anlattı. Daha sonra ifade veren N.’nin abisi, babası T.K.’yı kardeşinin bedenine dokunurken gördüğünü anlattı. Sanık avukatı Öztürk, her iki tanığa da N.’nin istismar edildiğini söylediği zaman ve şimdi sevgilisinin olup olmadığını sordu. Mahkeme heyeti bu sorunun alakasız olduğunu belirtirken müşteki avukatları da sanık avukatına tepki gösterdi.

“Kızım ilk duruşmadan bu yana altı kere intihar girişiminde bulundu”

Mahkemede söz alan anne Y.T., kızının ilk duruşmadan bu yana altı kere intihar girişiminde bulunduğunu anlattı ve babanın tutuksuz yargılanmasının kızının psikolojisini olumsuz etkilediğini söyledi. Daha sonra söz alan sanık T.K., hakkında suçlamaları eski eşi, kızı ve oğlunun kendisine iftira attıklarını söyleyerek reddetti.

Duruşmayı Medyascopea değerlendiren Av. Nilda Baltalı, “Tutuksuz yargılanan baba hem kızına hem de kızının arkadaşı olan tanığa iftirada bulundu, çocukların hayat tarzlarını sorgulayan savunmalar yaptı, gece geç saatlerde dışarıya çıkmasına izin vermediği için çocuğunun kendisine iftira attığını söyledi. Babanın tutuksuz yargılanması bizce kamuyu tehlikeye sokmaktadır, aileyi de korkutmaktadır” dedi. 

Baltalı, duruşma salonunda yaşanan gerginlik nedeniyle mahkeme başkanının kendisi hakkında şikayette bulunduğunu dile getirdi:

“Mahkemenin 7 Temmuz’a ertelenmesine, ‘Hem çok uzun süre veriyorsunuz hem tutuksuz yargılıyorsunuz çocuk da bundan etkileniyor ve intihara kalkışıyor’ diye karşı çıktık. ‘Siz nasıl insanlarsınız bu gece rahat uyuyacak mısınız?’ dedim diye hakkımda şikayette bulunuldu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.