Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Burak Bilgehan Özpek ile Ön Libero (80): “Rusya’nın Ukrayna topraklarında askerlerinin bulunması bir işgaldir”

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı bugün (24 Şubat 2022) başladı. Burak Bilgehan Özpek Ön Libero‘da bugün Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını, Türkiye’nin bu süreçten nasıl etkilenebileceğini ve Ankara’nın dış politikadaki tavrını değerlendirdi. Özpek, Birleşmiş Milletler Şartı’nın kuvvet kullanma yasağı ve meşru müdafaa hakkını net bir biçimde tanımladığını hatırlattı ve “Ukrayna’nın egemenlik sahası Rus askerleri tarafından ihlal ediliyor, bu açık bir işgal operasyonudur” dedi. Türkiye dış politikasını da değerlendiren Özpek, “Ankara, Ukrayna krizine çok kırılgan yakalandı, bölgesinde agresif, revizyonist bir devletle uğraşmak zorunda olduğunu yeni idrak ediyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.