Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara çağrı: “Montrö Sözleşmesi’ne bağlı kalın, Meclis’i acilen toplayın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü Denizli ziyaretinde Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. İktidara çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, Meclis’in acilen toplanmasını isterken Montrö Sözleşmesi’ne bağlı kalınması gerektiğini vurguladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’deki “Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Buluşmaları”nda gündeme ilişkin konuştu. Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri saldırıya değinen Kılıçdaroğlu, “Avrupa’nın göbeğinde, nükleer güce sahip bir devletin bir başka ülkeye silahlı kuvvetlerini sokması ve dünyanın bunu sadece seyretmesi hepimizin dikkatle izlemesi gereken bir tablodur” dedi.  

“Montrö Sözleşmesi’ne bağlı kalmamız lazım”

Kılıçdaroğlu, böyle bir ortamda Montrö Sözleşmesi’nin öneminin arttığına da dikkat çekerek, “Montrö Sözleşmesi’ne bağlı kalmamız lazım. Türkiye’nin güvenliği açısından çok önemlidir. Atılacak her yanlış adımın faturası ağır olur” diye konuştu.

“Meclis’i acilen toplayın”

CHP lideri iktidara da çağrıda bulunarak Meclis’in acilen toplanmasını istedi: “Güvenlik zirvesinden sonra TBMM’yi acilen toplayın. Meclis’e bilgi verin. Ülkemiz açısından son derece stratejik bir süreci yaşıyoruz.”

Kılıçdaroğlu, beş partinin genel başkanı ile telefonda konuştu

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları ile de telefonda görüşerek Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu Ankara’ya dönüyor

Yaşanan gelişmeler üzerine Kılıçdaroğlu, Denizli ziyaretini yarıda kesti. Ankara’ya dönecek olan Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yapılacak. Toplantı saat 17.00’de başlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.