Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Leman dergisi gelecek hafta çıkamayabilir – Tuncay Akgün: “Yayın hayatımıza son vermiyoruz, bu hafta kağıt temin edemedik”

Haftalık mizah dergisi Leman, dün (24 Şubat) sosyal medyadan kağıt temin edemedikleri için haftaya derginin yayımlanamayabileceğini duyurdu. Bu paylaşının ardından pek çok kişi derginin ekonomik nedenlerle yayın hayatına son vereceğini düşündü. Medyascope’a konuşan Leman dergisinden Tuncay Akgün, kağıt sorunun bir haftalık olduğunu derginin yayın hayatına devam ettiğini söyledi. 

Haftalık mizah dergisi Leman 24 Şubat’ta Twitter’dan “Belki önümüzdeki hafta çıkamayacağız. Kağıt bulamıyoruz” paylaşımınında bulundu.

“Kağıdımız bitti ve bu hafta yerine yeni kağıt temin edemedik”

Ekonomik krizin etkileri her alanda hissedilirken pek çok okur, Leman’ın yayın hayatına bu nedenle son verebileceğini düşündü.

Medyascope’a konuşan Leman dergisi kurucularından Tuncay Akgün, “Normalde kağıt stokuyla çalışıyoruz. Süreli yayınlarda böyle olur. Kağıdımız bitti, bu hafta yerine yeni kağıt temin edemedik ve baskıya birkaç gün kaldı. Okuru bilgilendirmek amacıyla ‘bu hafta çıkamayabiliriz’ diye yazdık. Bir imdat çığlığı değildi” dedi.

Kağıt fiyatlarına gelen zamlar anormal derecede zorluyor”

Paylaşımın ardından çok sayıda telefon aldığını anlatan Akgün, kağıt kriziyle ilgili ise “Son gelen zamlar tabii ki anormal derecede zorluyor. On yıllardır çıkıp kapanan dergiler oldu. Varlık dergisi de bir çağrı da bulundu. Durum sürdürülebilir değil” değerlendirmesinde bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.