Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA ve UEFA, Rusya Milli Takımı ve kulüplerini uluslararası turnuvalardan men etti

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), yeni bir duyuruya kadar Rusya Milli Takımı ve kulüplerinin uluslararası turnuvalardan men edildiğini açıkladı.

FIFA ve UEFA’dan Rusya takımlarına men

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Ukrayna’ya saldırı başlatan Rusya ile ilgili yaptırım kararlarını resmen açıkladı. FIFA Konseyi ve UEFA Yönetim Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, yeni bir duyuruya kadar Rusya Milli Takımı ve kulüplerinin uluslararası turnuvalardan men edildiği kamuoyuna duyuruldu. Dünya futbolunun iki söz sahibi federasyonu, yaptıkları açıklamada “Ukrayna’da etkilenen tüm insanlarla tam bir dayanışma içindeyiz. Her iki başkan da Ukrayna’daki durumun önemli ölçüde ve hızla iyileşmesini, futbolun yeniden insanlar arasında birlik ve barış için bir aracı olmasını umuyor” denildi.  

Öte yandan UEFA, Rusya’nın en büyük şirketi ve en fazla doğalgaz çıkaran kuruluşu Gazprom ile olan sponsorluk sözleşmesini feshetti. UEFA’dan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Gazprom ile olan ortaklığımızı sona erdirme kararı aldık. Bu karar; UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA milli takım müsabakaları ve UEFA EURO 2024 dahil olmak üzere mevcut tüm anlaşmaları kapsamaktadır.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.