Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 28. hafta heyecanı devam ediyor: Galatasaray, Konya deplasmanından eli boş döndü

Süper Lig’de 28. hafta heyecanı, dün (5 Mart) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Sahasında Galatasaray’ı konuk eden İttifak Holding Konyaspor, rakibini Ahmed Hassan ve Amar Rahmanovic’in golleri ile 2-0 mağlup etti ve puanını 52’ye yükselterek ikinci sıradaki yerini korudu. Dört hafta aranın ardından mağlubiyet ile tanışan Galatasaray ise 35 puanda kaldı. 

Günün diğer maçlarında GZT Giresunspor, deplasmanda Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ederken, Göztepe ise sahasında Kasımpaşa’ya 3-2 yenildi. 

İttifak Holding Konyaspor, Galatasaray’ı rahat geçti

Galatasaray, Süper Lig’in 28. haftasında İttifak Holding Konyaspor ile kozlarını paylaştı. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan müsabakaya, ev sahibi fırtına gibi başladı. Organize gelişen İttifak Holding Konyaspor atağında Zymer Bytyqi’nin ortasında top ile buluşan Ahmed Hassan, altıpas bölgesinden yaptığı kafa vuruşu ile takımını 8. dakikada öne geçirdi. Golün ardından seyircisinin desteğini arkasına alan İlhan Palut’un öğrencileri, 20. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Adil Demirbağ’ın yaptığı kafa vuruşu üst direkte patladı. Direkten dönen topu önünde bulan Amar Rahmanovic, meşin yuvarlağı fileler ile buluşturan isim oldu. İlk yarının kalan dakikalarında skor avantajını korumayı başaran yeşil-beyazlılar, soyunma odasına 2-0 önde gitti. 

İlk yarıyı geride kapatan Galatasaray, ikinci yarıda da istediği futbolu sahaya yansıtmakta zorlandı. Sarı-kırmızılılar, maçtaki en tehlikeli pozisyonuna ise 72. dakikada girebildi. Victor Nelsson’un içeriye çevirdiği topa kafa vuruşunu yapan Berkan Kutlu, kaleci Ibrahim Sehic’i geçmeyi başaramadı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol sesi çıkmadı. 

Sahasında Galatasaray’ı 2-0 mağlup eden İttifak Holding Konyaspor, puanını 52’ye yükselterek ikinci sıradaki yerini korudu. Dört hafta aranın ardından mağlubiyet ile tanışan Galatasaray ise 35 puanda kaldı. 

İttifak Holding Konyaspor’un maç öncesinde yaptığı üç boyutlu UEFA Şampiyonlar Ligi koreografisi:

Domenec Torrent yönetiminde Süper Lig’de çıktığı sekiz maçın tamamında geriye düşen Galatasaray (2G 2B 4M), bu dönemde ilk kez bir karşılaşmayı gol atamadan tamamladı.

Galatasaray’ı 2-0 mağlup eden İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’de ilk kez rakibi karşısında üst üste iki iç saha galibiyeti aldı.

Süper Lig’in 28. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 1-0 Adana Demirspor

Çaykur Rizespor 1-2 GZT Giresunspor

Göztepe 2-3 Kasımpaşa

İttifak Holding Konyaspor 2-0 Galatasaray

Süper Lig’in 28. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

6 Mart Pazar

VavaCars Fatih Karagümrük-Altay

Fenerbahçe-Trabzonspor

Fraport-TAV Antalyaspor-Demir Grup Sivasspor

7 Mart Pazartesi

Yukatel Kayserispor-Aytemiz Alanyaspor

Beşiktaş-Medipol Başakşehir

Gaziantep FK-Atakaş Hatayspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.