Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli’den Kadınlar Günü mesajı: “Unutmayınız ki kadınlar insandır, biz de insanoğluyuz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Bahçeli, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta Türkiye’nin çatışmaların durması için çalışması gerektiğini belirterek, “Türkiye, siyasi ve stratejik konumu gereği Rusya ile Ukrayna arasındaki vahim çatışmaları yatıştıracak, arabuluculuk yapacak tek ülke olarak öne çıkmıştır” dedi. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da “Krizler olsun, koalisyon pazarlıklarında kavga olsun hesabı yapıyor. Türkiye’nin geriye sarmasını projelendiriyor” diyerek eleştirdi. 

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta arabuluculuk yapacak tek ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Bahçeli, savaşta masum insanların hedef alındığını belirterek, “Rusya’nın operasyonları son bulmalı, ateşkes ortamı tesis edilmelidir. Savaşın ekonomik, ticari ve insani faturasının gittikçe ağırlaştığı görülmektedir” dedi.  

“İki taraflı bir anlaşmazlık değil, tek taraflı bir işgal söz konusu”

Türkiye’ye 20 bin Ukraynalı’nın geldiğini aktaran Bahçeli, iki ülke arasındaki müzakerelere ilişkin şunları söyledi: 

“Putin’in, müzakere çağrılarına olumlu cevap verip masalara heyetlerini gönderirken, diğer yanda askeri operasyonların belirlenen planlara uygun devam ettiğini söylemesi ikircikli bir tutumdur. Rusya-Ukrayna heyetleri arasında yapılan görüşmeler bugüne kadar sonuç vermemiştir. Üzerinde anlaşılan geçici ateşkes kararı bile kısa sürede ihlal edilmiştir. Rusya’nın iddia ettiği gibi iki taraflı bir anlaşmazlık değil, tek taraflı bir işgal söz konusudur. Rusya kilometrelerce uzunluktaki konvoylarını sevk etmektedir. Rusya’nın tüm askeri gücüyle Ukrayna’da etkinlik göstermediği anlaşılmaktadır.”

Ayçiçek yağında stok tartışması

Rusya’nın Azak Denizi’ndeki Rostov Limanı’nda bulunan Türkiye’ye ait yağ taşıyan 15-16 geminin çıkışına izin vermemesinin ardından Türkiye’nin yağ stoklarının azaldığı gündeme gelmişti. Birçok şehirde vatandaş ayçiçek yağı almak için kuyruklara girmiş ve kısa sürede yağ fiyatları ciddi oranda artmıştı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Bahçeli, şöyle konuştu: 

“Savaşın sürmesi, daha vahimi uzaması, ticaret kanallarını kapatacak, ülke ekonomilerini şiddetli bir türbülansa sokacaktır. Bunların utanmaları kalmamıştır, insanımızın kesesine kent vuranların gözünün yaşına bakılmamalıdır. İstanbul ve Ankara’daki marketlerde ilkel görüntüler hepimizin yüreğini sızlatmıştır. Marketlerde izdiham oluşmuş, insanlarımız birbirine girmiştir. İnsanlarımızın yağ almak için telaşlanması bize yakışmayan köhne görüntülerdir. Yağsız yemek olur da yarınsız Türkiye olmaz. Yağımız da var, yakacağımız da var, unumuz da var. Ülkemizdeki yağ stoklarının azaldığı açıklaması sorumsuzluktur.”

“Kılıçdaroğlu, istikrarsız hükümet dönemlerine geri dönmek istiyor”

Yağ krizinde yaşananların esas sorumlusunun CHP olduğunu vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanal ve sipariş yağ krizinin orkestra şefi CHP olmuştur. Ey CHP, bir kez olsun bizi şaşırtın. Burunlarından fitil fitil getirmeliyiz. Marketlerde yağ kuyruklarına kimler sebep olmuşsa bunlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Yağımıza kıymazsak çöreği kuru yeriz.”

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da “Kılıçdaroğlu, istikrarsız hükümet dönemlerine geri dönmek istiyor. Krizler olsun, koalisyon pazarlıklarında kavga olsun hesabı yapıyor. Türkiye’nin geriye sarmasını projelendiriyor” diyerek eleştirdi.

“Güçlendirilmiş parlamenter sistemin gerçek ismi palavralar sistemidir”

Altı muhalefet partisi liderinin 28 Şubat’ta imzaladığı güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatına ilişkin açıklamalarda bulunan MHP lideri, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, Türkiye’ye “kalıcı bir soluk” getirdiğini iddia etti:

İkinci 28 Şubat bildirisiyle açıklanan güçlendirilmiş parlamenter sistemin esas itibariyle omurgası kırık, hedefleri dökük, hürriyeti siliktir. Zillet ittifakı milletimizin beklentilerini, devletimizin yüksek hedeflerini anlamaktan, algılamaktan ve analiz etmekten mahrumiyet içinde kıvranmaktadır. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin gerçek ismi palavralar sistemidir. Kurulamayan hükümetler dönemi artık, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle geride kaldı. Palavra sistemi geçmişin kriz ve anlaşmazlıklarına dümen kırmaktır.”  

“1952’ye kadar NATO mu vardı?”

“NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü” yorumlarına ilişkin de konuşan Bahçeli, “Dikkatleri Ukrayna’dan Türkiye’ye çevirme gayesi taşıyanlar ya gafletin ya ihanetin içindedir. ‘NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü’ demek, ABD’ye kurşun askerlik yapanların hüsranlar çerçevelenmiş hezeyanıdır. 1952’ye kadar NATO mu vardı? NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü demek Türk milletine hakarettir” dedi.

Kadınlar Günü mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının sonunda “Unutmayınız ki kadınlar insandır, biz de insanoğluyuz” diyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.